Jun 17

Duminică după amiază m-am întâlnit cu un cunoscut care, ironic, m-a întrebat de ce m-am muiat şi nu mai scriu la adresa noii puteri. Credea el că am trecut în tabăra celor puternici.
I-am explicat că nu fac parte din categoria celor care se mută cu întreg arsenalul de luptă dintr-o tabără în alta, trecând de la cel învins la cel învingător. Este adevărat că cea mai mare parte din presa locală a devenit curtenitoare faţă de USL, dar nu este şi cazul publicaţiilor Jurnalul.
Nu pactizeze cu diavolul roşu şi nu voi pactiza vreodată. Pericolul cel mai mare pentru întreaga omenire nu-s teroriştii, nu-i cursa înarmării, nu-s revoluţiile sângeroase declanşate în primăvara arabă în spatele cărora stau marile puteri şi interesele lor economice ci partidele de stânga şi extremă stângă de factură socialistă şi mai nou, în Europa de Est, neocomuniste.
Constatarea nu-mi aparţine ci este concluzia unor mari analişti politici ai lumii care au urmărit implicaţiile socialismului şi comunismului în evoluţia economică a lumii. Întreaga Europă parcurge o perioadă extrem de dificilă iar populismul promovat de partidele de stânga care au ajuns la putere în Grecia, Italia, Spania şi mai ales Franţa vor agrava şi mai mult situaţia economică din Uniunea Europeană.
Germania, singură nu poate salva economiile ţărilor în care populismul partidelor de stânga le prăbuşeşte şi mai mult decât a făcut-o criza economică.
Aşa stând lucrurile, eu nu pot să mă raliez unei politici de stânga precum cea promovată de USL. Românii, botoşănenii se vor dumiri peste puţină vreme ce înseamnă guvernarea USL dar tare mie teamă că va fi cam târziu să ne salvăm de la dezastrul spre care se îndreaptă anumite economii europene şi care trag după ele şi economia românească.
Nu pot fi pe aceeaşi baricadă cu Florin Ţurcanu şi camarila sa ajunsă la putere prin votul inconştient al botoşănenilor şi care are drept scop jaful asupra a tot ceea ce înseamnă ban sau bunuri publice. Consider că mai mult ca oricând este nevoie ca presa să arate cetăţenilor ce au ales şi de unde vine adevăratul pericol al democraţiei adevărate şi nu a democraţiei promovată de politicieni precum Ţurcanu.
În aceste zile am asistat neputincios la anumite declaraţii ale lui Ţurcanu, printre care şi  decomasarea spitalelor unificate cu cel Judeţean. Sunt decizii care ascund în spatele lor imense interese personale.
Însă nu pot să scriu pentru că joi am fost programat la Clinica Oftalmologică privată din Iaşi a Prof. univ. Dr. Dorin Chisăliţă
şi am suportat o complicată operaţie la ochiul stâng deoarece riscam să-mi pierd definitiv vederea. Două săptămâni am interdicţie să fac anumite lucruri, printre care cititul şi scrisul.
Am încercat să dictez unei alte persoane dar nu merge. Sunt obişnuit să-mi schimb din mers anumite formulări sau idei iar la dictare nu merge.
O săptămână aproape că a trecut aşa că a mai rămas doar una. În tot acest timp monitorizez totul iar când voi reîncepe scrisul voi explica tot ce se ascunde în spatele unor decizii ale noii puteri care a acaparat judeţul. Sunt puse la cale lucruri grave iar presa locală, deşi le cunoaşte, nu le consemnează din motive lesne de înţeles. Eu, aşa cum am mai afirmat, nu mai am ce pierde aşa că nimic nu mă poate opri din a spune adevărul.
Pe curând cu forţe proaspete şi cxu o vedere mult mai larghă la propriu şi la figurat!
Mulţumesc şi pe această cale Prof.unmiv.dr. Doru Chisăliţă şi echipei sale pentru efortul depus în a-mi salva ochiul.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Nu m-am muiat nicidecum!”

  1. 1. cetatean Says:

    Va dorim multa sanatate, domnul Rotundu. E mai scumpa decat toate…Turcanu isi sapa groapa acuma…putin cate putin

  2. 2. SoriN Says:

    Important e domnule Rotundu ce fac alesii pentru urbea noastra, e mai putin important cate doctorate are. Daca e un gospodar si nu fura din avutia orasului ,eu ca cetatean sunt castigat .Sa fiti sanatos si refecere usoara si eficenta! promisiuni de reperere a drumului mortii Suceva -Botosani au facut toti anteriorii tibuleac de 14 ori, dar victimele ,mortii curg…..

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia