Jun 24

Florin Ţurcanu a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi cu voturile celor din municipiul Botoşani. Cei de la ţară l-au votat pe Ţurcanu pe motiv că este de-al lor, se comportă ca ei, vorbeşte ca ei, gândeşte ca ei fără a ţine cont că Ţurcanu nu trăieşte ca ei ci pe picior mare, de baron local prost educat dar putred de bogat.
Cei din Botoşani l-au votat din răzbunare pe Cătălin Flutur şi Mihai Ţâbuleac care, chipurile, sunt principalii vinovaţi că le-au fost diminuate salariile şi pensiile. Mă refer aici la bugetari şi pensionari. Ei n-au ţinut cont de faptul că funcţia de preşedinte este cartea de vizită a judeţului şi că ea nu poate fi încredinţată oricărui cioban parvenit care a devenit celebru prin lipsa de cultură, de educaţie civică, de respect pentru familie şi mai ales de respect faţă de lege.
Botoşănenii n-au avut în vedere că Ţurcanu este cel care le-a băgat adânc mâna în buzunar şi le-a luat bani necuveniţi prin taxarea apei consumate după contorul de la subsolul blocului şi nu după cel din apartament.
I-am avertizat pe botoşăneni că cei care au decis să plătească un consum de apă creat artificial sunt consilierii judeţeni PNL şi PSD coordonaţi de Florin Ţurcanu şi Gheorghe Marcu. N-au luat seamă la aceste avertizări şi au votat din nou cu cei care îi fură fără nicio o jenă ci cu multă aroganţă, fără respect pentru ei şi fără vreun pic de teamă faţă de puterea legii.
Toate neîmplinirile educaţionale din familie şi din şcoală, tot acest comportament politic impertinent al lui Ţurcanu, toate încercările sale reuşite şi nereuşite de fraudare a legii au fost legitimate prin vota chiar de cei care se pretind a fi intelectuali sau cel puţin segmentul de populaţie cel mai educat.
Iar Florin Ţurcanu, ca preşedinte ales, ce face ce ştie el mai bine că-i poate rotunji veniturile personale şi ale partidului. Acum schimbă directorii instituţiilor subordonate Consiliului judeţean, punând şefi noii, loiali lui şi care au depus „jurământul de credinţă” prin depunerea unde a trebuit a chirpicului de firfirei menit să le aducă huzmetul de legitimare a jefuirii banului pe care-l vor aduna, culmea, chiar de la cei care le-au dat votul.
Printre şefii schimbaţi se află şi Marcel Georgescu de la Nova Apaserv. Nu l-am susţinut niciodată pe Georgescu în activitatea sa de director al acestei societăţii pentru că n-a meritat. Mă refer la potenţialul său de manager al societăţii şi nu la cel de competenţă profesională, domeniu în care îl pot judeca numai specialiştii de profil.
Preşedintele Ţurcanu nu-l schimbă pe Georgescu pentru incompetenţă managerială şi pentru decizii concrete luate de el xare ar fi adus societatea în situaţia de a înregistra pierderi financiare din sfera producţiei. Ţurcanu îl schimbă pe Georgescu pentru că n-a încasat datoriile populaţiei către societate.
Altfel spus, Ţurcanu a pus gând rău celor care au datorii la societate, adică celor care l-au votat. El nu şi-a pus problema că sunt familii care au fost puse să plătească consumuri lunare de apă de zeci de metri cubi, consumuri care n-au avut loc în realitate dar au fost generate de citirea contorului de la subsolul blocului. Ţurcanu n-a pus problema juridică a responsabilităţii societăţii furnizoare de apă pentru pierderile din reţea care au loc zilnic şi care sunt la vederea tuturor şi care ar fi trebuit să fie adevăratele sale motive de îngrijorare pentru prezentul şi viitorul nostru.
El vrea încasarea datornicilor, vrere pe care au avut-o toţi preşedinţii CJ de până acum şi care nu s-a realizat niciodată. Ţurcanu n-are puterea minţii de a pricepe că furnizarea unui serviciu se face loco beneficiar şi nu la limita proprietăţii sale sale sau la marginea localităţii de care aparţine.
Energia electrică nu se taxează după consumul de la nişa de intrare în bloc ci după contorul din apartament. Gazul metan nu se taxează după consumul de la distribuitorul de pe peretele blocului ci după contorul individual. De ce apa trebuie s-o plătesc după contorul de la subsol şi nu după cel din casă? Pentru că aşa au vrut consilierii judeţeni USL şi acum preşedintele Ţurcanu?
Ce ştiu este că botoşănenii merită din plin să fie taxaţi după consumuri de apă artificiale pentru că ei au legitimat prin vot o astfel de decizie. Iar pe Ţurcanu îl felicit pentru că nu se abate de la principiile sale de moralitate.
După alegerile parlamentare din toamna lui 23008, când a fost finanţat în campanie .cu peste un miliard de lei şi de patronul Abatorului Roma, după ce-a ieşit deputat şi-a trimis fratele, medic veterinar, şi l-a amendat pe Căzăcuţu cu o sumă mare de bani. A fost iertat de amendă în schimbul ştergerii datoriei către frăţiorul Florin.
Acum Ţurcanu, ajuns preşedinte al CJ cu votul botoşănenilor, îi răsplăteşte în aceeaşi manieră a moralei sale. Iată de ce merită felicitări!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “De ce trebuie felicitat Florin Ţurcanu”

  1. 1. alex Says:

    D-le Rotundu,Va felicit ! Ma bucur ca oierul nostru sef ,nu ne mai reprezinta in Parlament.Chiar daca dormea alaturi de discipolul sau,simpla lui prezenta ne facea de ras.Este o rusine pentru toti botosanenii care l-au sustinut si l-au votat.Un baci,analfabet,infractor,fara nici un Dumnezeu,este seful judetului.Spalati-va pe cap cu el dragi concetateni,dar sa nu indrazniti nici unul din voi sa maraiti cand o sa va treziti si o sa constatati ce bou ati cocotat la carma Botosanilor.Macar de-ar sta naibii’ loco si sa nu se mai afiseze prin Bucuresti ca sa se dea in stamba.Si asa suntem catalogati ,prosti si inapoiati,daca mai deschide gura asta pe undeva am pus-o.

  2. 2. dan Says:

    Lastil sa_si faca treaba Turcanu ,nu aveti grija lui invidiosilor .Ceilalti cum au procedat cand au intrat????????????au schimbat toti directori ca erau la putere,acum si USL tot asa procedeaza sa aveti subiect in presa

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia