Jun 25

Dacă ieri l-am „felicitat” pe liberalul Florin Ţurcanu ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, astătzi i-aduc un buchet de felicitări şi lui „Doi dinţi de iepure”, adică proaspătului primar de Botoşani Ovidiu Portariuc taxat deja de botoşăneni cu acest apelativ, aluzie la cei doi canini ai săi care s-ar în afara danturii obişnuite a omului.
Pe Portariuc îl felicit pentru modul în care a început să-şi ducă la îndeplinire promisiunile din campanie. Cu sloganul „Mai puţine panseluţe şi mai multe locuri de muncă”, Portariuc s-a bucurat de voturile bugetarilor şi ale pensionarilor şi a ajuns primarul singurului oraş din România numit „Oraşul grădină”.
Botoşanii au fost numiţi aşa pentru obogăţia în arbori şi flori cu care şi-a întâmpinat de vreo trei secole încoace musafirii, unii de rang foarte înalt, cum a fost regele şi regina României din perioada Primului Război Mondial.
Portariuc urăşte florile. Dacă l-au fi cunoscut Freud, cu siguranţă ar fi presupus că omul ori a avut o problemă în şcoală, la Biologie, ori a rămas cu sechele de pe urma colegilor care primeau la sfârşit de an coroniţe cu flori ca răsplată pentru învăţătura de peste anul şcolar, lauri de care el nu s-a bucurat după cum spun cei care l-aui  cunoscut ca elev.
Dar cum Freud nu mai este iar moda psihanaliştilor încă n-a prins la români, să punem ura lui Portariuc contra florilor pe seama daltonismului biologic. Încă n-a descoperit farmecul coloristic al panseluţelor.
În loc de flori Portariuc a promis botoşănenilor locuri de muncă. Numai că una a promis în campanie şi alta îi dictează cei de la PSD să facă. Flutur a iniţiat un amplu program de amenajare a zonei Cornişa prin ridicarea unui complex sportiv şi de agrement. A obţinut şi o finanţare europeană de vreo opt milioane de euro.
Ca să realizezi o investiţie de peste 320 miliarde lei vechi, ai nevoie de forţă de muncă nu glumă. Adică exact ce promitea Portariuc în campanie. Numai că el s-a răzgândit şi a blocat realizarea investiţiei. Cică botoşănenii n-au nevoie de aşa ceva şi nici de vreo câteva sute de locuri de muncă pentru câţiva ani şi ceva peste sută pentru mult timp în viitor.
Blocarea acestei investiţii unice din istoria Botoşanilor, care ar fi avut menirea de a scoate oraşul în lume şi a-l face cunoscut ţării nu numai pentru Eminescu şi sărăcia despre care ni s-a dus buhul ci şi pentru un complex sportiv şi de agrement, ca semn al civilizaţiei noastre.
Bugetarii şi pensionarii au pecetluit prin votul lor nu numai soarta acestei investiţii ci şi a altora care urmau să vină.
Ne-am întors la vremurile primarului Egner şi a altora de dinaintea sa, motiv pentru a.l felicita pe noul primar şi a-i ura s-o ţină tot aşa. Suntem pe drumul cel bun!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Felicitări şi pentru „Doi dinţi de iepure””

  1. 1. ghita Says:

    Las-o moale coane Rotundu…ca se vede de la o posta dara portocaliu-verzuie

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia