Jun 26

Ieri, am asistat la o aprinsă dezbatere despre cine conduce cu adevărat municipiul Botoşani că de noul primar Ovidiu Portariuc nici nu poate fi vorba, el neavând o astfel de capacitate şi nici cunoiştinţe despre administraţia publică.
Dealtfel, o primă măsură de protecţie a lipsei capacităţii sale de a conduce oraşul a fost să pună stavilă dialogului cu presa impunând reguli pe care nici dictatorii profesionişti nu le-ar fi impus pentru că ei, dimpotrivă, se foloseau din plin de presă.
Apoi, Ovidiu poprtariuc a interzis celor doi viceprimari de a organiza conferinţe de presă şi de a da relaţii celor din media, totul urmând a trece prin filtrul său de inteligenţă. Primarul nu ştie că există o Lege  a accesului la informaţiile publice, lege în baza căreia reporterul poate da buzna în biroul său să-i ceară informaţiile de care are nevoie.
Trebuie să mai ştie primarul că el nu este proprietar pe informaţiile de interes public şi nici peste dreptul la informare al cetăţenilor, în cazul de faţă al botoşănenilor.
Dar să revin la subiect. Din discuţiile de ieri au rezultat mai multe ipoteze de lucru despre cei care ar conduce Botoşaniul prin „intelighenţia” originală a primarului. Cineva susţinea că cel care decide la ora actuală ce se face şi ce nu în Botoşani este secretarul general al PSD Gheorghe Vâzdoagă.
A fost contrazis de o altă persoană pe motiv că Vâzdoagă şi Macaleţ n-au crezut în şansa de reuşită a lui Ovidiu, motiv pentru care nici nu l-au susţinut cu prea multă convingere. Apoi, Vâzdoagă a ales să fie consilier judeţean şi nu municipal cum a fost până în prezent, semn că nu mai este interesat de municipiu.
O altă persoană a afirmat că Portariuc execută ordinile primite de la Marcu şi Ţurcanu şi că orice decizie importantă luată este mai întâi adusă la cunoştinţa celor doi. Şi această afirmaţie a fost demontată pe motiv că Marcu, de la toamnă, va primi o funcţie prin Bucureşti şi, deci, nu mai este interesat de Botoşani.
În ce-l priveşte pe Ţurcanu, acesta visează la mălaiul de pe urma lucrărilor care se vor derula din bugetul judeţului, din fonduri europene şi în special va urmări investiţiile la nivel de primării pe care le va finanţa. La nivel de Botoşani nu mai sunt de aşteptat investiţii spectaculoase pentru că n-are cine să le implementeze din faza de proiect până la execuţie, Portariuc nefiind considerat capabil pentru a obţine şi gestiona investiţii noi.
Polemica a fost tranşată într-un mod original de un alt participant la discuţie. „Nu dă Gică Portariuc puterea de mână. Este prea şarlatan săî nu se folosească de funcţia fiului său” – a fost verdictul final, verdict pe care nu l-a contestat nimeni pentru că prea se potriveşte cu starea de fapt.
Totuşi, eu cred că un astfel de tort nu poate fi numai al familiei Portariuc şi cu certitudine vor primi şi alţii din PSD câte o feliuţă. Cine vor fi aceştia vom afla la vremea cuvenită.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Cine conduce cu adevărat Botoşaniul?”

  1. 1. Potemkin Says:

    Sunteti pe langa subiect din nou!Se vede ca nu il cunoasteti pe Ovidiu Portariuc cu adevarat!Veti vedea insa pe parcurs adevarul!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia