Jun 27

Cred că Dumnezeu i-a furat minţile premierului Victor Ponta. În numai o săptămână a luat o serie de decizii care poate arunca ţara într-un dezastru economic şi social. România este pe punctul de a fi considerată ţară în care instituţiile fundamentale ale statului nu mai funcţionează, fiind blocate prin legi emise în regim de urgenţă, legi menite să-i îngrădească Preşedinţiei statului autoritatea şi puterea iar o serie de instituţii să nu mai poată funcţiona.
Am ajuns în situaţia când personalităţi ale vieţii noastre publice au ajuns la concluzia că dictatura din perioada premierului Adrian Năstase a fost un mic moft al acestuia, faţă de ambiţiile de putere ale lui Victor Ponta. Puterea statului de drept a fost spulberată de Ponta în numai o lună de zile iar România a ajuns mai rău ca în perioada dictaturii mareşalului Antonescu. România este pe punctul de a nu mai putea fi guvernată pe baza principiilor statului de drept.
Ponta este cel care prin ordonanţe de urgenţă a trecut ICR-ul din subordinea Preşedinţiei la Senat numai ca să poată avea un control asupra acestuia prin majoritatea senatorilor de care dispune.
Prin ordonanţă de urgenţă a trecut Inspectoratul General în Construcţii în subordinea sa directă şi l-a numit şef pe Grăjdan, cel care a emis adresă către ÎCCJ cum că Inspectoratul nu se consideră păgubit deacesta.
Prin ordonanţă de urgenţă a dispus modificări în structura Televiziunii Române şi a blocat accesul în Consiliul de Administraţie a celor trei persoane desemnate de PDL ca partid parlamentar, pe motiv că acum este la putere USL-ul şi el face legea.
Aseară a emis o ordonanţă de urgenţă şi a trecut Monitorul Oficial din subordinea Camerei Deputaţilor în subordinea Guvernului, pentru a bloca publicarea Deciziei Curţii Constituţionale prin care Băsescu era recunoscut ca reprezentantul României la nivelul Consiliului Europei.
Pentru că ministrul de Interne Ioan Rus s-a compromis prin modul în care a procedat în cazul Năstase, ieri a ieşit la atac ministrul Justiţiei Toitus Corlăţean, cel care înainte de a fi ministru a declarat că procurorii şi judecătorii care l-au anchetat şi condamnat pe Năstase ar trebui arestaţi.
Ministrul Corlăţean a anunţat că doi dintre judecătorii Curţii Constituţionale sunt incompatibili aşa că decizia dată ieri în favoarea lui Băsescu nu este validă. Această incompatibilitate va sta şi la baza refuzului Monitorului Oficial, proaspăt trecut în subordinea lui Ponta, să nu publice decizia CCR.
Incompatibilitatea invocată de Corlăţean, dacă este confirmată de ANI, anulează toate deciziile semnate de cei doi judecători, ceea ce ar produce un haos întreg în legislaţia românească a ultimilor patru-cinci ani. Firesc, se ridică întrebarea de ce această incompatibilitate n-a fost constatată în toţi aceşti ani şi ea a fost invocată abia acum de ministrul Corlăţean? Pentru că era necesar acest motiv ca să amâne publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial ca să treacă reuniunea de la Bruxelles iar Ponta să poată fi prezent.
Dacă Parchetul General al României nu va ancheta pe vinovaţii care fac astfel de abuzuri, care pun în pericol siguranţa naţională, care comit fel de fel de infracţiuni de uzurpare de calităţi oficiale, care împiedică bunul mers al activităţii întregii ţări pentru a-şi împlini dorinţele lor de putere, riscăm să ne prăbuşim într-un haos administrativ în care statul de drept nu mai funcţionează.
În momentul de faţă criza economică pare să revină cu o forţă greu de stpăvilit, Ungaria ne face probleme teritoriale, Rusia şi Germania vor federalizarea Republicii Moldova, ca un pas în blocarea unirii sale cu România dar şi ca un precedent pentru federalizarea României energetic depindem de gazele Rusiei, acestea fiind numai câteva din pericolele care ne pândesc ca stat naţional unitar şi independent. Iar instituţiile fundamentale ale statului, în loc să funcţioneze în evitarea acestor pericole, au devenit obiective de monopol al puterii premierului.
Să ne ferească Dumnezeu de la dezastru, dar tare îmi este frică de nebunia puterii care i-a cuprins pe Ponta şi Antonescu.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “I-a furat Dumnezeu minţile!”

 1. 1. ionescu Says:

  Nu ia luat Dumnezeu nici o minte – asta trebuia mai demult facut – oricum basescu trebuie dat deoparte – este de-o ticalosie ce nu s-a mai vazut. De aici castiga PP-DD care in toamna va fi cel mai bun partid si sa vedeti cum le va da peste bot celorlalte partide. Bravo lor.

 2. 2. corneliu Says:

  Domnule Rotundu, cineva spunea frumos ca “in politica si in razboaie, Dumnezeu nu este prezent”. Acolo este nebunia si putinatatea mintii umane in plina desfasurare. Haideti sa nu mai dam vina pe Dumnezeu pentru toate mofturile noastre.

 3. 3. gica Says:

  Măi Ionică esti mare…, ai ajuns să-l acuzi pe D-zeu de furt!

 4. 4. gabi Says:

  ionescu si toti ceilalti care au pierdere de memorie amititi-va bine,cum era botosaniul in 89,cine a venit la putere primii 10 ani…ce a ramas dupa anii de guvernare psd-ista…nimic…ce a realizat ceausescu ,iubitii vostri psd-isti au daramat in mai putin de 5ani,nu au furat din voastre direct,pt. ca a furat din mostenirea voastra…eu am inceput liceul in 90 nsi l-am terminat in 94…numai era nimic nici o fabrica in picioare…cine a ruinat fabrica de zahar de la bucecea…directorul era psd-ist,fabrica de la trusesti…si toate celelalte…va asteptati la minuni,..de unde…vedeti voi pe cei care au falimentat si au daramat totul apucandu-se de constructii???…nu fratilor…in Franta,Germania,Italia sunt fabrici ale statutului care produc ,la noi s-au facut supermarket-uri care trimit banii defapt tot in aceste tari…asta au facut psd-istii si asta vor face incontinuare…cand nu vor mai avea ce vinde ne va vinde si sufletul

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia