Jul 01

Prefectul de Botoşani, Adrian Constantinescu, a negat public că el ar fi ajuns în această funcţie promovat fiind de un grup de interese. Făcea această precizare după ce eu am scris într-un comentariu din 8 mai a.c. că proaspătul prefect reprezintă gruparea Paul Mustaţă – Gheorghe Marcu.
Nu fac afirmaţii gratuite şi de fiecare dată când dezvălui câte o informaţie mai sensibilă o fac bazat pe surse de încredere şi nu luând de bune vorbele unor răspândaci care au misiunea de intoxicare publică.
I-am promis, tot public, actualului prefect că am să-i fac dovada cum a ajuns în această funcţie, mai ales că numele său era total necunoscut mediului politic botoşănean şi cu atât mai puţin la nivel de guvern.
Dacă veţi da clik pe imaginea prefectului  de pe site-ul Jurnalului, veţi asculta o convorbire cu un important şef din Finanţele botoşănene care îmi explică traseul promovării lui Constantinescu ca prefect. Desigur, vocea a fost modificată pentru a nu fi recunoscută. Discuţia a avut loc în seara zilei de 7 mai 2012.
Dar să revin la activitatea prefectului, dacă putem vorbi de vreo activitate care să-i justifice statutul de reprezentant al guvernului în teritoriu şi de garant al respectării legislaţiei în vigoare.
Sunt extrem de mulţi cei care au despre lucrătorii din Finanţe impresia că aceştia sunt extrem de limitaţi în orizontul gândirii, singurul lor scop sau ţef fiind acela de a aduce cât mai mulţi vani la buget, fără să raţioneze asupra unor decizii pe care le iau şi a căror consecinţe uneori sunt dezastruoase mediului economic.
Cu un orizont format în mediul financiar, prefectul n-a demonstrat că-şi poate depăşi statutul de funcţionar financiar. Voi argumenta susţinerea mea cu ultimele sale acţiuni.
N-a demonstrat independenţă politică, cum îi cere, cel puţin teoretic, statutul său şi s-a lăsat purtat prin judeţ de impostorul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu. Concret, a fost prezent la instalarea în funcţie a primarilor USL, evitându-i pe cei ai PDL.
La şedinţa CJ de vineri, rectificarea de buget a trimis banii numai la primarii USL, cei ai PDL fi8ind săriţi sau repartizându-li-se sume derizorii. Nu este prima dată când Ţurcanu, de pe poziţia de forţă şi abuz de putere încalcă legea.
Firesc ar fi fost ca prefectul să anunţe că va ataca Hotărârea CJ la Contenciosul administrativ, dacă nu se revine asupra ei, respectându-se legea. N-a făcut nici un anunţ în acest sens şi nici nu va întreprinde acest demers.
Prefectul judeţului Botoşani nu este Adrian Copnstantinescu ci Florin Ţurcanbu, care cumulează aceste două funcţii. Dealtfel, surse din interiorul CJ şi Prefectură mi-au dezvăluit că de când Ţurcanu a fost instalat preşedintele CJ, prefectul nu iese din cuvântul său.
L-am făcut pe Ţurcanu impostor şi vreau să-mi argumentez afirmaţia. Sunt multe argumentele care-l definesc ca impostor dar eu am să exemplific doar ultima. Când a fost instalat preşedintele CJ, Ţurcanu a afirmat că el este preşedintele tuturor botoşănenilor şi nu numai a electoratului USL.
Una i-a rostit gura şi altele i-au fost faptele când n-a dat comunelor cu primari PDL banii care li se cuveneau legal şi nu altfel. Nu ştiu de ce, dar am presimţirea că Ţurcanu nu-şi va duce mandatul pânpă la capăt.
Într-o zi va fi urcat într-o maşină, dus la DNA iar boi vom fi chemaţi din nou la urne. Tot ce am scris de vreo opt ani încoace s-a confirmat din plin. De ce nu s-ar confirma şi această sumbră presimţire pentru viitorul lui Ţuircanu?

written by Ioan Rotundu


One Response to “Adevăratul prefect de Botoşani”

  1. 1. ionescu Says:

    rectific- adevaratul prefect este Paul Mustiata si nu Marcu sau Fl. Turcanu – nu stiti multe alte dedesubturi. Inca mai trebuie sa faceti sapaturi – slabe sanse sa puteti obtine unele unformatii.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia