Jul 08

Supărat că de la Bruxelles conducătorii UE şi presa străină l-au acuzat de lovitură de stat în România, premierul plagiator Victor Ponta a anunţat că se duce el în capitala Uniunii Europene şi-i va urechea pe toţi cei care nu i-au înţeles demersurile necesare suspendării preşedintelui Traian Băsescu.
Ca premier, Ponta îi tratează pe cei din UE cum îi trata pe miniştrii şi şefii companiilor de stat de sub Guvernul Năstase când el era şeful Corpului de Control al Primului Ministru. Omul, doctor în dreptul penal internaţional, n-a reţinut nicio iotă măcar din ce-a plagiat nu şi din ce-ar fi trebuit să înveţe şi să cunoască pentru tot restul vieţii.
Mai mult, Ponta a negat că le-ar fi declarat celor de la ziarul spaniol El Paiso că dacă va fi declarat plagiator va demisiona. I-a acuzat pe acei jurnalişti că i-au falsificat declaraţia. Nici când i s-a pus în faţa banda magnetică n-a recunoscut. Nici Ceauşescu n-a recunoscut vreodată crimele pe care le-a ordonat.
După ce s-a răfuit cu cei de la UE şi jurnaliştii străini, Ponta s-a răfuit şi cu PDL-ul. Cică leul s-a făcut mic pentru că PDL-ul l-a acuzat pe el de lovitură de stat. Faptele însă îl contrazic. Leul a început să se devalorizeze imediat ce USL-ul a preluat puterea. În complicitate cu Isărescu şi ministrul Finanţelor Georgescu, Ponta a stabilit un plan de devalorizare a leului faţă de euro până la nivelul nde 4,55 lei/euro. Cei de la HotNews au pus mâna pe acest plan şi l-au publicat.
Această devalorizare i-a asigurat lui Ponta banii cu care i-a iertat pe militarii protestatari care l-au adus la putere pentru pensiile calculate greşit. I-a asigurat banii cu care să-i răsplătească şi pe falşii revoluţionari, că şi ei au stat în stradă pe frigurile lui decembrie şi ianuarie. I-a adus banii cu care să acopere gaura la buget produsă prin scutirea de impozit pe profit a OMV dar şi să compenseze la Sănătate cele 400 milioane euro cu care i-a scutit pe comercianţii de medicamente prin blocarea taxei clawback.
Chiar în plin scandal politic şi de devalorizare a leului ministrul Finanţelor Florin Georgescu a recunoscut cu nonşalanţă că devalorizarea îi aduce bani la buget. N-a spus că bvanii vin scoşi cu japca din buzunarul românilor.
Iată dar cum Ponta a minţit în văzul întregii ţări iar românii îl cred şi-l aplaudă, dând vina pe PDL-ul care nu mai este la guvernare de aproape jumătate de an.
Tot acest teatru politic menit să-i facă pe români să uite de plagiatul lui Ponta, şi mai nou de minciuna cu masterul la Universitatea Catania, s-a soldat cu aşezarea în cel mai înalt fotoliu al statului român a unui adormit.
Crin Antonescu va dormi ca şi până acum dar nu ca senator ci ca preşedinte al României. Din când în când va fi trezit de Dan Voiculescu sau Ponta să semneze câte un act menit să-l apere de puşcărie fie pe Voiculescu fie pe vreun parlamentar corupt adăpostit la USL.
Odată cu somnul profund al lui Antonescu va continua să doarmă şi poporul român. Şi el va fi trezit din când în când de Antenele lui Voiculescu sau de un discurs al premierului Ponta menit să le menţină convingerea că răul cel mare al ţării este PDL şi Băsescu, dar să fie liniştiţi, ei veghează.
După ce vor aplauda discursurile lui Ponta sau emisiunile lui Gâdea, românii vor adormi din nou. Ssssst, Europa, să nu ne treziţi!

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Ssssst, Europa, să nu ne treziţi!”

 1. 1. BRISCA Says:

  daca Uniunea Europeana ne lasa de isbeliste,Romania se intoarce tocmai in 1989 sau mai inapoi.i-l vom avea pe nascase brutarul presedinte!

 2. 2. alex Says:

  Devalorizarea leului aduce bani la buget. Bravo ! prostovane Georgescu. Dar, datoria publica in ce moneda o platesti ?O sa ne aduceti la sapa de lemn lighioanelor.Sper ca romanului sa-i vina mintea cea de pe urma si sa va dea un sut in cur.

 3. 3. jorj Says:

  imi place ca toate le vede la rotund precum numele,sper ca pe viitor ve-ti scrie despre problemele la care va pricepeti sau mai bine scre-ti memoriile poate gasesti un sponsor sa te ajute sa le publici.

 4. 4. filo Says:

  jorj, ce-ar fi sa mergi tu putintel sa iei niste lectii de gramatica…si abia pe urma sa vi inapoi sa comentezi?!

 5. 5. istorie Says:

  Au fost conducatori de imperii care au incercat sa ne stapaneasca si nu au reusit.Imperiul Otoman s-a izbit de conducatori iubitori de tara si nu ne-a supus.Imperiul Tarist a furat o bicata de Moldova ,dar atat.Imperiul Austroungar a rupt Ardealul dar a fost recuperat.Acum ,Imperiul Uniunii Europene ne-a facut praf.Au luat tot: industrie,agricultura,petrol,telefoane,cultura…tot,tot.Am mai ramas noi,sclavii imperiului pe care ne hranesc stapanii cu resturile pe care nu le consuma nimeni si …ne-or vinde ,ca maine si pe noi la bucata.Ooooo…saraca Tara Romana! Cand se va mai naste un Stefan,un Tepes? Grabiti-va voi conducatori adevarati sa luati fraiele ca in curand nu ve-ti mai avea pe cine conduce!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia