Jul 09

Probabil că în ultima perioadă preşedintele Florin Ţurcanu are un somn zbuciumat şi plin de coşmaruri. Coşmarurile sale sunt generate de evenimente trăite sau asistase în viaţa reală dar deformate de neuronii săi aflaţi în stare de confuzie în imagini nu tocmai plăcute. Iată de ce nu putem numi stările sale de peste noapte stări de somn biologic. Organismul său nu se desprinde total de lumea obiectivă ca să intre în stare de repaus, de refacere fizică şi psihică.
Ultimul său coşmar a fost legat de starea de fapt în care se află centrele de plasament din cadrul Protecţiei Copilului. Ţurcanu vrea ca aceste centre să devină ferme zootehnice, precum stâna sa din Dracşani, iar copiii instituţionalizaţi să muncească pentru a-şi câştiga hrana zilnică.
Dacă Freud l-ar fi cunoscut şi evaluat psihanalitic ar fi pus toată această intenţie pe seama faptului că el nu este adeptul familiei, ca celulă de bază a societăţii. Dovadă că şi-a lăsat nevasta cu trei copii fără a privi peste umăr. Având o adversitate faţă de copii, mai ales de când plăteşte întreţinerea propriilor copii părăsiţi, Ţurcanu vrea acum să se răzbune şi pe nevinovatele fiinţe aflate în plasament instituţional. Cică să muncească să-şi câştige existenţa.
În gândirea sa de Gâgă, Ţurcanu n-a aflat că există o legislaţie extrem de strictă şi că este total interzis să pui copii la muncă. N-au voie părinţii, dar nu mai ales pe cei din plasament care se bucură, culşmea, tocmai de Protecţia Copilului.
Nici salariaţii nu pot fi puşi la munci zootehnice sau de grădinărit pentru că şi ei au atribuţiuni clare prin fişa postului nşi răspund de supravegherea şi educarea copiilor, nu de morcovii sau oile lui Ţurcanu.
Probabil că Ţurcanu, când Dumnezeu l-a pus pe Sf. Petru la cazanul cu inteligenţă şi i-a dotat pe oameni după cum a fost de plin polonicul cu minte, s-a aflat mai pe la coada şirului uman. Aşa că i s-a pus căpăcelul şi a fost trimis pe Pământ.
De unde şi expresia populară adresată unor semeni de-ai noştri: Săracul, nu-l ajută mintea!
O altă trăsnaie a lui Ţurcanu îl trece la cealaltă extremă. Una florală. Semn că în copilăria sa a suferit că nu s-a întors niciodată de la şcoală cu coroniţa de flori pe cap.
Cică pe lângă toate instituţiile subordonate Consiliului judeţean va cultiva flori. Numai aşa crede el că instituţiile îşi vor câştiga respectul cetăţeanului. Nici prin cap nu-i trece că respectul trebuie câştigat prin activitatea prestată, prin comportamentul funcţionarilor faţă de omul simplu, prin operativitatea rezolvării problemelor de interes cetăţenesc.
Însă trebuie să recunosc că Ţurcanu, la acest capitol floral, nu-i prost. Florile sunt aducătoare de bani, capitol la care suferă de mai mulţi ani Dar despre cum a început Ţurcanu să-şi umple visteria personală secătuită, mintenaş!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Nu-l ajută mintea!”

  1. 1. Laurentiu Says:

    Si cand te gandesti ca majoritatea au astfel de lipsuri, ce pretentii sa mai ai de la astia care nu au luat nici macar BAC-ul?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia