Jul 15

Până în ziua de 15 august, când ne vom relua activitatea, toată suflarea redacţiei Jurnalul se va afla în concediu. Aşa că vreme de cel puţin o lună de zile pe acest blog nu vor mai fi postate comentarii.
Până la realuarea activităţii vă las pe mâinile bune ale politicienilor. La nivel de Botoşani pe „mâna de aur” a preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu. Mă bucur enorm de mult că Ţurcanu a început să-şi dea arama pe faţă imediat ce a fost instalat în scaunul de preşedinte.
De vreo doi ani i-am atenţionat pe botoşăneni să nu voteze cu Ţurcanu şi consilierii judeţeni ai USL pentru că ei sunt cei care ne-au pus la plata apei după contorul de la subsolul blocului, ei sunt cei care au aprobat în mod nejustificat majorările de preţ la apă.
Bugetarii, pensionarii orbiţi de ura împotriva lui Băsescu, a PDL, a lui Flutur şi Ţâbuleac s-au dus turmă la vot şi au votat cu Ţurcanu şi USL. Iar acum Ţurcanu le recompensează efortul depus prin a anunţa că din august preţul la apă va fi majorat din nou. S-au făcut importante modernizări de reţea, s-au făcut importante modernizări la racorduri ceea ce înseamnă importante economii prin suprimarea pierderilor. Iar în loc de reducerea preţului Ţurcanul îl va majora.
Mă bucur că asta este răsplata sa pentru votul botoşănenilor.
Sute de alţi botoşăneni s-au trezit cu facturi exorbitante la consumul apei. S-au dus să reclame la Protecţia Consumatorului. De aici li s-a spus că este un Regulament aprobat de CJ ca apa să fie încasată după contorul de la subsolul blocului şi că ei nu pot face nimic. Şi iar mă bucur pentru bugetari şli pensionari că Ţurcanu îi răsplăteşte pentru efortul de la urna de vot.
Necaz îmi este că pentru ura şi inconştienţa bugetarilor ţşi pensionarilor suport şi eu consecinţele şi mai ales botoşănenii care muncesc în sectorul privat şi care, culmea, asigură salariile bugetarilor şi pensiile pensionarilor.
A mai anunţat Ţurcanu că va plomba toate drumurile judeţene ca să se circule pe ele ca-n palmă. Şi iar a fost aplaudat. Ce nu ştiu aplaudacii este că cele trei milioane de lei alocate de Ţurcanu la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri sunt bani pentru furat. Se va plomba drumul Orăşeni Deal – Vorona, asfaltat acum doi ani. Drumul Săveni – Coţuşca deşi este în stare bună, ceva degradat la ieşirea din localitatea Coţuşca. Se vor pietrui alte drumuri care sunt deja pietruite. Adică se va fura la greu.
Putred de dator ca şi candidat la preşedinţia CJ, Ţurcanu are acum bani să investească vreo trei miliarde lei vechi în Abatorul său de la Dracşani pentru a-l face competitiv în Europa. De unde are aceşti bani, că mai ieri era falit?!
S-a lăudat că va reînfiinţa spitalele din Darabani şi Truşeşti, că va aduce un elicopter la Spitalul judeţean, că va desface Spitalul judeţean în fostele spitale, că ba achiziţiona aparatură modernă pentru spitale. Săracul Alexandru Vlahuţă, când a scris poezia „Minciuna stă cu Regele la masă” n-a ştiut că societatea românească va naşte un „împărat” pe nume Ţurcanu. Minciuna stă cu „împăratul” la masă, că aşa l-a numit epigramistul primar de Vf. Câmpului, Aurel Ungureanu, care i-a dedicat o osana la instalarea ca preşedinte al CJ.
Mai nou Ţurcanu a promis că va organiza o tombolă şi premiul cel mare va fi un autoturism Logan, dacă botoşănenii vor veni la vot şi vor vota contra Băsescu. O minciună gogonată. În primul rând că o astfel de promisiune este mită electorală şi se sancţionează penal. Apoi, cum va şti Ţurcanu cine a votat şi cum a votat? Dar prostimea îl va crede, că la capitolul credulitate politică suntem imbatabili.
Şi pentru că prostul nu-şi prost destul dacă nu-i şi fudul, Ţurcanu şi-a mărit biroul în care lucrează. Megalomania sa nu trebuie să surprindă pe nimeni. Aşa se manifestă incultura din oameni.
Doresc bugetarilor şi pensionarilor ca în acest interval de o lună de zile Ţurcanu să-i fericească cât mai mult, să-i copleşească cu recunoştinţa sa, să le umple viaţa de chinurile plăcerilor şi să-i ferească de plictisul care domneşte prin Rai.
S-aveţi parte numai de fericirea oferită de Ţurcanu, că „împăratul” este generos la acest capitol!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Vă las pe mâini bune!”

  1. 1. dorohoian de spania Says:

    Concediu placut si sa auzim de bine !

  2. 2. Laurentiu Says:

    Ofera premiu ca sa vina lumea la vot? Ma rog, mita electorala nu mai e de mult ceva neobisnuit :)

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia