Aug 27

De la instalarea USL la conducerea judeţului în urma alegerilor din 10 iunie asistăm aproape zilnic la fel de fel de debilităţi politice şi care nu aduc nici un avantaj economic sau social omului de rând.
Toate aceste debilităţi sunt dovezi clare şi certe că noul val de aleşi sunt incapabili atât profesional cât şi politico-administrativ, başca  etalarea neruşinată a lipsei unei culturi generale care să-i ridice deasupra celor căzuţi la Bac de doi ani încoace.
Şirul exemplelor este cât numărul de militari cuprinşi într-o legiune romană dar eu am să reproduc numai câteva. La nivel de judeţ, preşedintele Florin Ţurcanu şi-a comandat ştampile cu fel de fel de texte de aprobare sau rezolvare a corespondenţei pentru a evita să scrie de mână cuvenitele rezoluţii. Spun cei din CJ, care au avut ocazia să-i vadă şi scrisul olograf, că Ţurcanu amestecă literele mici cu cele mari de tipar şi că din punct de vedere gramatical este o catastrofă.
Tot Ţurcanu, ca să evite orice răspundere personală în gestionarea bugetului judeţean, şi-a desemnat un administrator financiar. Toate măgăriile puse la cale pe seama bugetului vor fi „legitimate” prin semnătură de către acest administrator, Ţurcanu urmând numai să încaseze comisioanele sau atenţiile oferite de binefăcătorii care se vor înfrupta din banii publici.
La Spitalul judeţean, medicul Ovidiu Mimor, considerat de colegii săi cel mai slab manager din sistem, a reuşit să schimbe huzmetul de manager pe cel de director medical. Încă nu s-a aflat preţul, că toate huzmeturile lui Ţurcanu au un preţ.
Arta populismelor este abil mânuită de Ţurcanu.
El a scăzut cota de contribuţie din pensie pentru bătrânii din căminele sociale. O reducere simbolică, dar cine nu cunoaşte cum se învârt afacerile prin căminele sociale va aprecia cu sfială falsul umanism al lui Ţurcanu.
O altă cacealma este aceea că elevii vor primi laptele la 3,5 UG, adică aşa cum este muls de la vaca noastră bălţată. Dar preţul care va fi? Asta nu ne spune Ţurcanu. Dacă ar fi consultat un medic nutriţionist ar fi aflat că astfel de lapte generează colesterol, grăsimea poate provoca diaree, başca sistemul complicat al distribuţiei. Nu se va distribui astfel de lapte pentru că nu este posibil, dar fraierii vor lăuda deşteptăciunea şi grija lui Ţurcanu faţă de copii noştri.
 Recent, Ţurcanu a declarat că dacă nu se va repara în acest an drumul european Tg. Frumos – Botoşani – Suceava, va intra în greva foamei. Intenţia s-a se poate lua în serios. Prea s-a umflat de când s-a aşezat pe scaunul de preşedinte al CJ şi este posibil ca ţiitoarea sa Roxana să-i ceară să mai slăbească.
Poate să înceapă greva foamei că bani de la Guvernul Ponta pentru acest drum tot nu va vedea în acest an şi nici la anul sau mai mulţi. Banii pe investiţii s-au dus pe populismele apropiatelor alegeri parlamentare. N-au reuşit alţii, mult mai virili ca laptele de oaie pe care-l bea Ţurcanu, nu va reuşi nici el. Dealtfel Ţurcanu s-a dus la Ponta, vorba zicalei, taur castrat şi s-a întors ca nevasta taurului care se uită la calendar fără a pricepe vreo coordonată temporală.
Se apropie alegerile parlamentare iar Ţurcanu, ca lider PNL şi preşedinte al CJ, va trebui să armonizeze politic afacerile de partid cu cele din banii bugetului. Va da huzmeturi de candidat la preţul de bursă neagră şi va dirija banii judeţului către primarii care sed vor oferi să-i asigure cuvenitele voturi.
Dar despre aceste apropiate afaceri de ordin parlamentar şi debilităţile politice ale primarului Portariuc pe mâine, că vorba moţilor, şi mâine răsare soarele.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Debilităţii politice marca USL Botoşani”

  1. 1. brisca Says:

    locuri de munca?,case sociale pentru necajiti? cu asta se laudau in campanie? botanistii usl ce au de spus? sau nu conteaza au luat 50-100 lei au votat,vine iar toamna cu 100 lei si 4 ani ciobanasul e mare shaf.

  2. 2. Mos Ion Roata Says:

    Don Rotundu ,da stii ce vad eu? Ca de la o vreme ai lasat de tot sabia culturala din mina si nu mai lupti cu vitejia de altadata cind il aparai pe infractorul de Cosereanu de mama-mama. Acum Turcanu a uns inca un nepriceput la Ipotesti pe linga Mos Miluta da matale n-ai suflat un cuvintel. Oare sa credem ce zic unii ca de fapt nu te intereseaza de loc soarta lui Eminescu si mindria judetului si a culturii si bla-bla, ci strigi tare doar cind esti platit gras sau ai vreun interes?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia