Aug 30

Spunea Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, că este nevoie pe Pietonalul Unirii din Botoşani de un chioşc prin care să se vândă, celor care trec prin oraşul nostru, suveniruri legate de personalitatea poetului Mihai Eminescu. Nu ştiu dacă ideea este rodul gândirii sale sau sugestia unuia din preajmă dar este una salutară.
Într-adevăr, cei care trec prin Botoşani n-au de unde cumpăra vreun suvenir care să le amintească de personalitatea poetului sau să-l facă cadou cuiva drag. .Nici măcar ikustrate cu chipul acestuia nu ai de unde cumpăra. Cel fel de suveniruri se pot realiza pe seama poetului, ar fi bine să fie consultaţi artiştii plastici, că avem prin Botoşani aşa ceva.
Cu certitudine că în primele luni vânzările nu vor fi semnificative iar cheltuielile de funcţionare vor fi mai mari decât câştigurile, dar cu timpul afacerea poate deveni una renz6tabilă. Totul depinde de seriozitatea modului în care va fi abordată problema şi de voinţa ca ideea să fie una transpusă în practică şi nu una menită să-i şlefuiască lui Ţurcanu imaginea.
Orice-ar face, Ţurcanu trebuie să fie conştient că lacunele pe care le are în propria educaţie şi nivelul cultural scăzut îl va urmări toată viaţa. Este preţul pe care-l plăteşte la maturitate şi bătrâneţe pentru indiferenţa şi superficialitatea cu care a tratat cartea în tinereţe.
Dar, aşa cum spuneam, ideea cu suvenirurile este una ce trebuie susţinută, chiar dacă propunerea ea a venit din partea preşedintelui Ţurcanu.
Şi acum un duş rece. De vreo doi ani tot scriu şi comentez faptul că datorită lui Florin Ţurcanu, care a determinat consilierii judeţeni ai USL să voteze, noi plătim apa consumată după contorul de la subsol de bloc şi nu după contoarele din apartament. Cu toate acestea, botoşănenii l-au votat masiv pe Florin Ţurcanu şi l-au făcut preşedinte pe judeţ.
Ca un fel de plată pentru votul dat, Ţurcanu ne-a anunţat că apa curentă se va scumpi. Adică noua conducere a societăţii Nova Apaserv Botoşani, ca să recupereze pierderile înregistrate, majorează preţul apei.
De ani de zile societatea aceasta îşi recuperează pierderile pe seama buzunarului nostru, majorând preţul apei. Câţi preşedinţi am avut în fruntea Consiliulu8i judeţean, niciunul n-a luat măsuri ca rentabilizarea societăţii săî se facă pe seama eficientizării economice prin creşterea productivităţii muncii ca urmare a reducerii de personal, prin încasarea tuturor restanţierilor şi mai ales a celor racordaţi la sistem fără a fi înregistraţi ca plătitori.
Societatea Nova Apaserv a beneficiat de modernizări ale reţelei de distribuţie, primind fonduri guvernamentale şi europene. Era normal ca în urma acestor modernizări, menite să reducă substanţial pierderile de apă din reţea, preţul apei să scadă. Iată că Ţurcanu aplică aceeaşi politică practicată de predecesorii săi şi majorează preţul apei.
Nu m-aş mira ca la alegerile parlamentare botoşănenii să voteze masiv cu candidaţii USL şi mai ales cu cei susţinuţi de Ţurcanu. Orice gol în buzunarul nostru înseamnă un câştig pentru Ţurcanu şi clica sa. Dar cui îi pasă?!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia