Aug 31

Am afirmat în mai multe rânduri, bazându-mă pe realităţi istorice, că şi cei mai cruzi şi aprigi dictatori ai lumii au plătit pentru faptele reprobabile. Putem da exemple începând cu dictatori ai Imperiului Roman. Împăratul Nero se credea nemuritor şi a sfârşit tragic şi într-un mod ruşinos.  Hitler, Mussolini n-au scăpat de a achita nota de plată pentru atrocităţile lor. Stalin a murit sub strica supraveghere a temutului Beria iar după moarte a fost hulit în fel şi chip.
Ceauşescu, Sadam Huseim, Gadafi au plătit şi ei cu viaţa pentru crimele comise împotriva propriului popor. Alţi dictatori, ca cel al Siriei, îşi aşteaptă sfârşitul.
Revenind la România postdecembristă, Ion Iliescu încă n-a răspuns pentru morţii din decembrie 1989, nici pentru cei din mineriade şi nici pentru jaful asupra economiei naţionale pe care l-a patronat din 1990 până în 1996. Dosarul său a fost redeschis iar faptele sale sunt imprescriptibile. Sper să răspundă înainte de a dispărea dintre noi.
Însă drama cea mai mare a noastră, o dramă de ordin moral, este aceea a deconspirării foştilor informatori ai Securităţii.
Am trăit şi trăim o dramă naţională din acest punct de vedere, deşi au trecut peste 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989. Aceşti informatori, unii cu statut social şi politic privilegiat, şi-au ascuns faptele reprobabile crezând că nu se va afla niciodată că au fost doar nişte turnători ordinari.
A trebuit ca presa sau prin alte diverse mijloace aceşti turnători să fie demascaţi public. Puţini au fost cei care în decembrie 1989 sau în prima parte a anului 1990 au recunoscut prin proprie voinţă că au fost informatori ai securităţii. Putem exemplifica aici pe Alexandru Paleologu, dar Qintus, Bălăceanu Stolnici, Mona Muscă etc. au pozat mulţi ani în democraţi autentici, în moralişti postdecembrişti, până ce dosarele lor au devenit publice. Alţi politicieni de top încă o mai fac pe cinstiţii şi loialii democraţiei pentru că se cred la adăpost de orice surpriză.
Şi profesorul Andrei Marga s-a crezut la adăpost şi iată că în aceste zile au apărut dovezi clare că a fost informatorul Securităţii. Iar Marga nu s-a sfiit să accepte funcţia de ministru al Externelor, deşi se ştia compromis. Mai nou, premierul Ponta anunţase că-l va pune şef la Institutul Cultural Român. Asta ne-ar mai lipsi, un informator al Securităţii să meargă la românii din diaspora şi să le ţină lecţii de morală şi patriotism, să meargă prin cancelariile lumii şi să se prezinte drept etalon moral al culturii române.
Cine dintre botoşăneni îşi mai aminteşte de fostul deputat ţărănist Eugen Hilote, fost mulţi ani director  al Casei Corpului Didactic Botoşani, dovedit informator al Securităţii? Cine îşi mai aduce aminte că Florin Egner, fost primar PSD de Botoşani, a fost declarat turnător chiar de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie? Mai sunt şi alţi tupeişti prin politica botoşăneană, şi ei foşti informatori, care se cred siguri că dosarul lor este bine pitit. Aşa cu crezut şi alţii şi au avut surpriza neplăcută de a fi deconspiraţi.
Toţi aceşti satanişti ai fostei Securităţi, care nu s-au lăsat exorcizaţi public, adică nu şi-au recunoscut din proprie iniţiativă calitatea de informator ştiu că societatea nu mai este atât de severă cu faptele lor mârşave. De unde şi tupeul lor de a ne da lecţii de morală, de atitudine civică şi chiar de a ne fi conducători în plan local ori naţional.
Dan Voiculescu nu va plăti niciodată protestatari care să condamne faptele informatorilor pentru că şi el este unul dintre ei. La Antena 3 nu veţi auzi de condamnări publice la adresa lui Andrei Marga pentru că a fost turnător cu rang de profesor universitar.
În schimb veţi asista la linşajul public al unor personalităţi din Justiţie, Cultură sau Media pentru că au curajul de a lua atitudine împotriva puşcăriabililor, a celor corupţi, a şarlatanilor şi a imoralilor.
Ar trebui ca societatea românească să fie exorcizată de toţi aceşti satanişti informatori ai fostei securităţi, dar nu avem o societate civilă unită şi fermă în a susţine acest demers. Pentru că şi în rândul organizaţiilor societăţii civile sunt strecuraţi foşti informatori, cu misiunea clară de a sabota orice demers de epurare morală a societăţii româneşti.
Când ministrul Educaţiei inventează soluţii pentru a da Bacul la toţi neisprăviţii care şi-au bătut joc de carte, numai pentru a le obţine votul, ce pretenţii mai poţi avea la omul de rând, copleşit de greutăţile vieţii. Aceştia, cei mai mulţi, nu se vor simţi niciodată revoltaţi de existenţa printre noi a informatorilor vechii Securităţi. Pe ei îi interesează ajutoarele de la stat şi nu cine a turnat şi pe cine. Pentru ei, dacă aceşti turnători le promit lapte şi miere numai să fie susţinuţi să preria puterea, atunci vor merge turmă la vot şi-i vor vota.
Nu putem, primeni clasa politică fără să primenim mai întâi conştiinţa responsabilităţii acestei turme care iese în stradă la chemarea puşcăriabililor şi care împroaşcă cu noroi valorile umane care vor să ne deschidă ochii minţii şi să conştientizăm prăpastia spre care ne ducem precum oile.
Am ieşit din „iepoca de aur” a lui Ceauşescu dar am intrat în „epoca puşcăriabililor” care este mult mai cruntă şi mai neiertătoare cu viaţa omului de rând.

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “Satanele securiste nu se lasă exorcizate”

 1. 1. badea cartan Says:

  D-le Rotundu,prin targ se vorbeste ca si dumneavoastra ati fost instrumentist,dand pe goarna,la Securitate,diverse aspecte.Poate ar fi cazul,pentru a inchide clevetirile,sa veniti cu o dovada solida,ca nu e adevarat.

 2. 2. c. avrameanu Says:

  D-nu Rotundu,daca Marga nu e bun la ICR,atunci basescu ” e bun” de presedinte al tarii? Multi zic -pe baza de probe!-ca si base a fost de-al Securitatii! De ce nu zici nimic de el, “deontologule”! AUZI-cei din strada =turma!Adversarii lui base=puscariabili…Dar MAFIA condusa de base, ce-i? Alba ca zapada? Sa fim seriosi si credibili.

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Pt. Badrea Cârţan
  Dovada există la George Lazăr, directorul de la Monitorul. La cererea sa CNSAS i-a comunicat că Ioan Rotundu n-are dosar de informator. În schimb am de urmărit, dar turnătorul meu de la UJCC Botoşani este acuma oale şi ulcele. Apoi, toţi directorii de publicaţii au fost verificaţi de CNSAS iar lista informatoriloor făcută public. La câţi “prieteni” am, dacă aş fi apărut pe acea listă eram demult linşat public.

 4. 4. BRISCA Says:

  de ce au refuzat legea LUSTRATIEI?……..sa se astepte la “dosarele” ,atata timp cat nu au sange in “instalatie” si sa demisioneze. domnule avramescu esti si tu din randul lor?

 5. 5. viorel rogoz Says:

  Viorel Rogoz :

  A zis pe data de 21 October, 2013

  Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-Vulturescu, mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistă a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Liviu Ioan Stoiciu.

  Radu Cenan
  aprilie 23rd, 2011 at 12:35
  Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor!

  Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 14:09
  Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?)
  Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Ori, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ».

  • Radu Cenan
  aprilie 26th, 2011 at 14:47
  Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei.

  • Viorel Rogoz
  aprilie 26th, 2011 at 20:24
  O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură…

  Viorel Rogoz
  Un P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun.
  Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare:€ „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACCUSE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu.

 6. 6. viorel rogoz Says:

  Monica Popescu spune:
  26 octombrie 2013 la 14:50

  Eu Monica Popescu recunosc ca am turnat. Nu puteam suporta inpertinenti ce incalcau politica partidului. Si astazi sunt pedepsiti cei care au criticat Psd-ul sau alte formatiuni. Pe Valer Marian l-au dat afara pentru ca nu a fost de acord cu Ponta si l-a tradat. Eu l-am raportat pe Viorel Rogoz si am pus si elevii pe urmele lui. Am adunat un material valoros. L-am intocmit in interesul tarii si a poporului. Sotul meu era secretar de partid. Era normal sa fiu vigilenta. Acum, dupa ce partidul a fost inlaturat , sotul a trecut la altul tot atat de uman casi pcr-ul. E vorba de Partidul Socialist al Munci. Noi muncim si azi. Eu am fost promovata in post important. Meritele acelora care au informat sunt recunoscute si astazi. Statul nostru ii apara pe cei care au fost si sunt adevarati patrioti

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia