Sep 05

Vă mai amintiţi de sloganul electoral al actualului primar Ovidiu Portariuc? Se intitula „Mai puţine panseluţe şi mai multe locuri de muncă!”
Iată că se împlinesc trei luni de zile de când Portariuc s-a aşezat pe scaunul de primar al Botoşanilor iar în tot acest timp, prin oraş, panseluţele s-au înmulţit iar locurile de muncă s-au împuţinat îngrijorător de mult.
Reducerea masivă a locurilor de muncă la nivelul municipiului Botoşani l-au observat mai toţii locuitorii. Obişnuiţi cu forfota muncitorilor pe mai toate străzile oraşului, acum mai întâlneşti câţiva doar prin zona centrală. În rest, s-a aşternut o linişte suspectă iar firmele de profil şi-au trimis angajaţii în şomaj.
Se plângea primarul Portariuc că a moştenit de la Flutur datorii neachitate constructorilor. Vai de capul lui de economist ajuns primar! Portariuc încă n-a aflat că investiţiile din Botoşani se derulau cu fonduri europene la care Primăria Botoşani a contribuit cu 2% şi vreo 10% alocaţii guvernamentale.
Datoriile pe care le are primăria către constructori reprezintă sumele pe care trebuia să le primească de la Guvern. Premierul Ponta a fost frecvent în Botoşani şi a promis tot ce-au vrut botoşănenii să audă din partea PSD.
Portariuc şi Ponta fac parte din acelaşi partid, aşa că banii guvernamentali n-ar trebui să fie o problemă ca să-i primească. Numai că Ponta n-are de unde să-i dea. Banii pentru investiţii s-au dus pe salarii la bugetari şi pe pomenile sociale ale Marianei Câmpanu de la Ministerul Muncii.
De când este primar, Portariuc nu şi-a legat numele decât de fapte controversate şi care au arătat botoşănenilor cât de inferior îi este lui Flutur. A dorit Portariuc să ofere botoşănenilor un Festival al Verii care să rupă gura târgului. A reuşit, dar să rupă plăcile de granit şi pavelele de pe Pietonalul Unirii şi B-dul Eminescu, paguba fiind foarte mare.
Se tot laudă că va face ordine cu ţiganii care au invadat Centrul Vechi. Doar gura-i de el, că ţiganii se simt prin Centrul Vechi mai bine ca niciodată. I-am oferit primarului, prin reportajul „Mişmaşuri ţigăneşti” front de lucru cu ţiganii care ocupă prin şmecherii locuinţele sociale din Centrul istoric. N-a scos nici un cuvânt despre această afacere mârşavă şi dăunătoare românilor care muncesc. Normal, funcţionari de prin Primăria Botoşani au peşcheş de peste 10.000 euro pentru bo locuinţă socială în Centrul istoric.
Ţiganii au de unde da aceşti bani, că ei „muncesc” prin Italia, Franţa, Spania, Anglia etc. Românii muncesc acasă şi abia le ajunge bruma de câştig să-şi întreţină familia, aşa că n-au de unde da şpaga de zece mii de euro.
Spunea fostul liberal Iavorenciuc, acum consilier municipal ecologist, că primarul este înconjurat de interlopi, proxeneţi, târfe şi alţi şmecheri care ştiu cum să dijmuiască banul public. Cred în afirmaţiile lui Iavorenciuc şi mai ştiu că dezvăluirile sale sunt numai o micuţă parte din mafia care a pus stăpânire pe Primăria Botoşani.
În ce priveşte crearea de noi locuri de muncă, Portariuc a creat la Urbvan Serv, prin eliberarea vechii conduceri şi numirea uneia noi, cu oameni credincioşi PSD-ului. A dat afară întreg aparatul care lucra la Cabinetul primarului şi a adus alte persoane, care l-au susţinut şi-l susţin electoral. Dealtfel, PSD-ul a creat multe locuri de muncă în învăţământ, ca directori de şcoală, în instituţiile statului, numind peste tot oamenii de încredere ai partidului.
În schimb, pentru cei de jos, pentru muncitorii de rând, nu numai că n-a creat noi locuri de muncă dar le-a desfiinţat şi pe cele existente.
La votul din 10 iunie, botoşănenii n-au făcut decât să alunge ţânţarii sătui de supt din banul public cu alţii mai flămânzi şi mult mai lacomi. Jaful este abia la început!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Jaful este abia la început!”

  1. 1. badea cartan Says:

    Banii pe care trebuie sa-i primeasca numai Victor Construct,multe miliarde,nu reprezinta nici pe departe doar 2%+10%,datoria primariei si a statului.In principal sunt banii de UE si Banca Mondiala,care au fost prevazuti la finalizare lucrarilor,adica anul viitor.Si fostul primar si firmele constructorilor au fortat nota,in speranta,ca lucrarile finalizate,vor aduce voturi in campania de la locale,castigatorul promitand desigur ca se va face luntre si punte sa mai asigure si alte contracte si o parte din bani.Nu a fost sa fie.Banii vor veni atunci cand au fost programati.La anul.De pagubele produse(inafara de mizerie si cateva flori turtite si 2-3 placute montate prost care s-au spart nu am vazut)nu puteti sa-l face ti responsabil pe Portariuc.Doar nu s-a ocupat el de cei 7 ani de acasa ai participantilor la petrecere.Despre „Mişmaşuri ţigăneşti”,puteti sa-l intrebati pe Flutur care in calitate de Director la Locativa si apoi ca Primar a contribuit din plin la inradacinarea tiganilor in centrul vechi.pe 1000 de EUR asa cum afirmati.In privinta functiilor de conducere,nu e cazul sa fiti ipocrit.Daca Portariuc si USL,nu trebuia sa puna oameni de incredere,ce trebuia sa faca sa-i puna pe cei din opozitie?Unde si cand s-a mai intamplat asa?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia