Sep 06

Se duce singur în gura lupului
Ieri, între liberalii de la Bucureşti, a răbufnit un conflict care poate spune multe celor atenţi la nuanţe. Năbădăiosul Ludovic Orban, cel i-a i-a spus Ralucăi Tatarcan, botoşăneanca noastră devenită Raluca Turcan, că în PNL femeile au promovat trecând prin paşuş şefului, şi asta la o întrunire publică şi de faţă cu jurnaliştii, i-a replicat de această dată obositului Crin (obosit şi fizic şi intelectual) că el s-a săturat de tras la căruţa PSD.
Mai pe şleau, Orban nu mai vrea să păşească „şold la şold” cu cei din PSD, care de la o zi la alta se pricopsesc cu noi dosare penale. Iar răbufnirea de ieri a lui Orban a venit după anunţul DNA cum că secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost inculpat penal pentru cel puţin patru infracţiuni, toate legate de desfăşurarea referendumului.
Replica lui Antonescu către Orban a fost că nu este momentul despărţirii de PSD, adică a dizolvării USL. În schimb, Antonescu a mutat discuţia spre DNA, pe care l-a acuzat că fabrică dosare politice precum cel al cinstitului Liviu Dragnea.
Antonescu consideră că este normal ca un partid să-şi îndemne susţinătorii să voteze într-un anumit fel sau să-i mobilizeze la vot. Ce n-a pomenit Antonescu este faptul că aceste drepturi se pot exercita dar fără ca legea să fie încălcată, cum s-a întâmplat în cazul lui Dragnea.
Chiar şi Dragnea a recunoscut că i s-au pus în sarcină nişte acuzaţii pe care le va analiza cu avocaţii săi. Deci, indirect, recunoaşte că în dosarul procurorilor de la DNA sunt consemnate nişte fapte care n-au nimic comun cu munca politică ci cu legea penală.
A mai declarat ieri Antonescu că va reclama DNA-ul la toate forurile europene pentru că face poliţie politică şi subminează statul de drept. Iată cine vorbeşte despre protejarea statului de drept?1 Chiar cel care l-a subminat din greu. În somnolenţa sa perpetuă Antonescu crede că forurile europene n-au habar ce se petrece în România şi că abia aşteaptă să fie informate de el.
Apoi, Antonescu are mare tupeu. A uitat prea repede, iar la el ţinerea de minte pare să fie o gravă problemă, că în perioada când era preşedinte interimar, de la tribuna de la Cotroceni a acuzat tot ce era for sau organism european care l-a somat să respecte statul de drept şi să nu mai acuze nejustificat Curtea Constituţională şi Justiţia.
Ce for sau organism european şi din plan mondial îl mai poate crede pe Crin Antonescu sau pe Victor Ponta de a poza în apărători ai statului de drept când tocmai ei au încălcat grav separaţia puterilor în stat şi au promovat legi care să blocheze importante instituţii ale statului democratic să-şi poată exercita atribuţiunile.
În aroganţa, dar mai ales ignoranţa sa, Crin Antonescu vrea să se plângă lupului că cineva îi trimite în judecată oile din stâna USL. Poziţia pe care s-a situat este una jalnică, de compătimit şi chiar de plâns. De plâns pentru poporul român care se lasă condus de asemenea personaje politice incapabile să demonstreze pricepere şi demnitate în treburile interne şi externe ale României.
Procurorii DNA, prin comunicatul dat publicităţii, au oferit suficiente elemente de natură să-l inculpe penal pe Liviu Dragnea. Acesta nu este tras la răspundere pentru acţiunile politice desfăşurate în numele PSD, ci este chemat să răspundă pentru faptele penale comise prin încălcarea legii. Ori, tocmai soliditatea constatărilor l-a speriat pe Dragnea, puterea probaţiunii îi dau fiori.
Nici un organism sau for european ori mondial nu va lua apărarea lui Antonescu sau Ponta ori celor inculpaţi penal pentru infracţiuni electorale, ştiind foarte bine ce fel de poame sunt.
Şi Antonescu, şi Ponta n-au a căputa sprijin internaţional pentru că prin atitudinea lor arogantă faţă de Uniunea Europeană şi SUA, modul sfidător prin care le-a tratat, le-au adus numai antipatii şi izolare. Cei doi lideri ai USL nu mai au comunicare cu exteriorul şi nici vreo credibilitate.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia