Sep 10

Am mai explicat în câteva rânduri că nu eu mă ocup de validarea comentariilor postate ps site-ul Jurnalului sau blogul personal. Există un administrator de site. Site-ul este găzduit pe un server în Anglia, după ce a fost mutat din Panama din cauza atacurilor repetate ale hacherilor. Administrarea însă a rămas.
Administratorul are puterea de decizie de a vizualiza sau nu comentariile postate, eu citind doar comentariile vizualizate. Însă, dacă un comentariu atrage atenţia administratorului, îmi este trimis pe mail-ul personal pentru a decide ce fac cu el.
Ieri, la reportajul intitulat „Cultură şi distracţie la Zilele comunei Dângeni”, un comentator cu pseudonimul „Cârcotaşul” a comentat în sensul că acest material a avut menirea să-mi laude fiul, primarul comunei.
În locul administratorului eu aş fi validat comentariul, pentru că nu m-aş fi simţit insultat. Eu nu am participat la evenimentele din comuna Dângeni şi nici nu am fost implicat în pregătirea lor. Am evitat prezenţa mea tocmai pentru a nu da naştere la astfel de discuţii. Articolul este scris de un reporter care a fost la faţa locului împreună cu reporterii din toată media botoşăneană.
În Jurnalul s-a consemnat evenimentul într-o formă fotografică. Alte publicaţii l-au dezvoltat şi au adus laude organizatorilor. Aşa că acel comentator cu numele de „Cârcotaşul” n-a făcut decât să-şi exprime o frustrare a cărei cauză numai el o cunoaşte.
Nici când băiatul a candidat la funcţia de primar nu am fost prin comuna Dângeni şi nu m-am implicat în vreun fel. Nici când mi-a telefonat că a câştigat detaşat alegerile, eu fiind în direct pe Tele’M Botoşani, nu m-am deplasat la Dângeni să particip la sărbătoarea evenimentului.
Am altă viziune despre comuna mea natală şi am considerat că locul meu nu era la acest eveniment. În schimb, în seara zilei de sâmbătă pe Tele’M Botoşani s-a difuzat reportajul meu intitulat „Preotul cărturar”. Un reportaj prin care am marcat personalitatea preotului Ioan Canciuc de la parohia Strahotin, comuna Dângeni, pe care eu îl consider de o cultură cum rar îţi este dat să întâlneşti în viaţă.
Părintele slujeşte în comuna Dângeni de 24 de ani şi a făcut multe pentru cetăţenii ei. Cred că  numele său ar fi trebuit să fie alături de cele ale persoanelor pe care consilierii locali le-a declarat „Cetăţeni de onoare”.
Probabil că etalonul meu valoric diferă de cel al autorităţilor comunei Dângeni.
Îmi pare rău pentru Cârcotaş, dar eu nu obişnuiesc să-mi laud puiul precum cioara. Şi cei care mă cunosc cu adevărat ştiu asta!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia