Sep 12

Două seri la rând am trecut prin zona Centrului istoric al Botoşanilor, mai ales pe străzile secundare. În prima seară am văzut doar puradeii ţiganilor care se fugăreau a hârjoană. Pirandele de pe Săvenilor stăteau ciopor cu fundul aşezat pe plăcile care blindează zidăria tondurilor de flori. Scuipau de zor cojile de seminţe. Dealtfel întreaga suprafaţă a străzii, placată cu ardezie până la intersecţia cu strada Independenţei, era un imens coş de gunoi.
Aseară am trecut din nou prin zonă. Am venit dinspre Parcul Tineretului, tot pe strada Săvenilor. Cum am traversat Independenţei am dat peste grupuri de ţigani. Un grup de tineri, aflaţi mai la deal de uşa sediului Organizaţiei municipale PSD, se hârjoneau. Alături de ei, cu portierele larg deschise, o maşină bengoasă cu  aparatul dat la maxim. Manelele răsunau de mama focului.
La nici 30 m de ei, amplasaţi strategic la colţul străzii Săvenilor cu Elena Rareş Domniţa, în faţa uşii unui bar, stăteau şi priveau plictisiţi la ei doi poliţişti comunitari. Alături de ei, pe marginea aceloraşi ronduri de flori vecine cu gardul Bisericii Uspenia odihneau pirandele. Mizeria stradală ceva mai bogată ca o seară înainte.
Privindu-i pe poliţişti, am putut constata pe viu că primarul Ovidiu Portariuc s-a ţinut de cuvânt. A promis că va pune poliţia comunitară să-i păzească pe ţigani, iar poliţia îşi face datoria. Are grijă de ei ca nu cumva să fie deranjaţi de români!
Tot aseară, pe la ora 21.300 în zona Împăratul Traian, cunoscută drept cartierul Griviţa II, iluminatul stradal lipsea cu desăvârşire.
Trecătorii se ciocneau între ei pe trotuar sau se împiedicau de marginea bordurii la traversatul străzii. Bineînţeles că înjurăturile curgeau din toate părţile. Nu ştiu dacă primarul Portariuc o fi sughiţat sau a lăsat sughiţul pe seama celor de la E.ON, dar lumina stradală s-a aprins hăt târziu.
Locuitorii acestei zone sunt profund nemulţumiţi de modul în care blocurile sunt alimentate cu curentul electric., Sunt frecvente întreruperi şi durează de la o jumătate de oră la câteva ore. Săptămâna trecută curentul s-a întrerupt la şase seara şi a ţinut până la ora 23.00
Oamenii au sunat la E.ON dar a trebuit să aştepte să le vină maşina de intervenţie de la Vaslui, că aşa este organizarea. Au veni şi au constatat că le trebuie un generator. Au dat telefon la Bacău să le aprobe aparatul care trebuia adus nu ştiu din ce judeţ.
Una peste alta, oraşul Botoşani a ajuns ca o stână fără stăpân. Degeaba au mers bugetarii şi pensionarii la vot în 10 iunie că noi tot nu avem primar.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Suntem o stână fără stăpân”

 1. 1. Andrei Says:

  Cine a tolerat mai bine de 8 ani situatia din Centru Vechi?Cine a avut grija de cei din Parcul Tineretului care erau masa de manevra la vot?Cine a semnat contracte pt iluminat peste capacitatea retelei locale astfel incat in prezent sunt frecvente intreruperi si defectiuni?…si multe altele….fostul primar Catalin Flutur dar pana acum nu ati dorit sa le vedeti!Asa ca lasati-i pe cei instalati in functie de 2 luni sa vada ce pot face pt. remedia situatia si nu mai carcotiti pe la colturi!

 2. 2. coco Says:

  Solutia nu este la Portariuc.Daca va informati in privinta EON veti constata ca stapanii sunt in alta parte.Va recomandam sesizarea OPC .
  Poate exista si un punct de vedere obiectiv oferit de cei de la EON.Cred ca stau foarte prost la capitolul comunicare cei de la EON.

 3. 3. Botosanean Says:

  Problema cu spartul semintelor nu poate fi rezolvata.A intrat in felul nostru de a fi, astfel incat suntem doar cativa “rataciti” care sunt deranjati de acest aspect.Am vazut adesea chiar oameni in uniforma statului roman, sau persone cu pregatire universitara defiland pe strada cu punga de seminte “la purtator”.

 4. 4. Ioan Rotundu Says:

  Primarul Egner a populat Centrul istoric cu ţigani. În mandatul său s-au vântut locuinţe acestora. Flutur l-a modernizat dar n-a mai apucat să rezolve problema ţiganilor. A promis Portariuc în campanie că face din Centrul istoric un vad economic prosper şi n-a făcut nimic. În schimb a pus pază ţiganilor ca să nu-i deranjeze românii. Înconjurat de două momâi pe post de viceprimari, Portariuc n-a făcut până acuma decât să-.şi dezamăgească votanţii.

 5. 5. Ioan Rotundu Says:

  În ce priveşte problema E.ON, adică a iluminatului public, problema din zona Împăratul Traian este cunoscută de E.ON dar nu doreşte să facă investiţiile cuvenite pentru a rezolva situaţia. Preferă cârpitul. OPC este la Botoşani şi şefii E.ON la Bacău. Ştiţi cumva cine a dat fostul IRE pe mâna E.ON în condiţii dezavantajoase pentru noi? Poate vă amintiţi.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia