Sep 16

Doina Federovici, după ce s-a văzut aşezată cu funduleţul pe scaunul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, vrea acum să-şi mute funduleţul pe un fotoliu de parlamentar.
Pofta ei la un astfel de fotoliu ar vrea să şi-o împlinească candidând în Colegiul Flămânzi, ea fiind de loc din comuna Coşul.  Dacă toţi bruneţii din Colegiu se vor prezenta la vot, Doiniţa ar avea ceva şanse. Numai că visul său se poate spulbera de la o clipă la alta pentru că are o rivală.
Roxana Anuşcă, până de curând Marandiuc, este ţiitoarea lui Florin Ţurcanu de câţiva anişori. De la statutul de ştergătoare a podelelor din sediul PNL, ea a fost repede promovată de Ţurcanu, căruia nu i-a scăpat rotunjimile Roxane, mai ales când se apleca îmbietor să ridice de pe jos o inexistentă scamă.
Vreme de aproape patru ani Roxana a stat pe postul de şef de Cabinet parlamentar al lui Ţurcanu. După alegerile locale, ciobănaşul mioritic, fără mustaţă ca pana corbului şi fără a putea fi tras prin inel din cauza burdihanului, a fost ales preşedintele Consiliului judeţean.
Roxana a trecut de la statutul de şefă de Cabinet parlamentar la cel de şefă de Cabinet preşedinţial CJ. Numai că aspiraţiile sale sunt mult mai înalte. Ea şi-a dat seama că prea mulţi analfabeţi, semianalfabeţi, needucaţi, imorali şi oportunişti au ajuns în Parlamentul României. Ca şi profesoară, ea se consideră deasupra tuturor acestora şi, deci, deplin îndreptăţită să fie şi ea parlamentară.
Urâtă nu-i, proastă nicidecum, vicleană cât încape, ademenitoare în chip irezistibil, Roxana ar putea face o figură printre alegătorii bărbaţi şi să producă o surpriză.
Numai că în calea măririi sale stă Doiniţa, coşuleanca cea ambiţioasă. Şi Doiniţa a muncit mult în viaţă. Nu este uşor să treci de la cort la statutul de locatar în apartament. Ca ingineră de profesie, Doiniţa se consideră superioară profesoarei Roxana, care-i tămâie la mate şi fizică.
Cele două posibile candidate vrăjmaşe lucrează la etajul I al Palatului administrativ. Doar biroul prefectului le desparte. Nu m-aş mira ca să aud într-o zi că Doiniţa şi Roxana sau întâlnit faţă-n faţă ca să tranşeze problema. Mamă ce păruială ar ieşi! Roxana fiind mai dolofană, ar cam mătura cu Doiniţa pe jos. Numai că Doiniţa fiind mai siluetă, ar putea fenta atacul Roxanei şi replica diversionist acolo unde cucul lui Florin cântă ori de câte ori pupăza Roxanei îi dă tonul.
Ce ziceţi, se vor părui cele două?!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia