Sep 19

Pentru alegerile parlamentare din decembrie s-au tulburat apele candidaţilor dar, pentru că cei de societatea Nova Apaserv au tăiat alimentarea pentru patru zile, atingând un nou record istoric la concurenţă cu devalorizarea leului în faţa euro, după reluarea alimentării, apele vor începe a se limpezi. În privinţa candidaţilor la parlamentare, că pe conducte tot apă tulbure vom avea şi tot cu pierderi masive record naţional de 73%.
Cum spuneam, apele candidaţilor la parlamentare deocamdată sunt tulburi. Pentru Colegiul Săveni se anunţase ca viitor deputat puşcăriabilul Verginel Gireadă. Tocmai îmi făcusem socotelile să-l ajut să iasă deputat cam pe la Calendele greceşti, când am primit vestea că Verginel s-a mutat cu candidatura în Colegiul Flămânzi.
În locul său, pe Colegiul Săveni, ca candida Roxana Anuşcă, fostă Marandiuc, fostă, actuală şi fără viitor amantă a împăratului Florin Ţurcanu, cel care va călări judeţul după chipul şi asemănarea sa vreme de patru ani.
Mişcarea făcută sună pentru Verginel ca un şut fdat în fund de Florin, pentru că pe Colegiul Flămânzi Verginel va fi primit ncu bucuria manifestată de cei care calcă pragul magazinului de pompe funebre. Apoi, pe Colegiul Flămânzi va mai candida şi actualul deputat Neculai Rebenciuc, de loc chiar din Flămânzi.
Ca deputat, vreme de patru ani,Rrebenciuc a mai făcut câte ceva prin comunele din colegiu şi a adunat multe simpatii. Îi recomand lui Verginel ca să facă o vizită la Grota lui Coroi şi Masa Tâlharului, ambele aflate în codrii adânci din perimetrul Flămânzi – Tudora – Vorona. Flămânzenii au reacţii neaşteptate, aşa că un loc sigur de refugiu îi va fi binevenit.
Decretată stăpână peste Colegiul Săveni de către amantul ajuns împărat prin votul inteligent al unor categorii sociale de botoşăneni precum bugetarii, pensionarii şi asistaţii social pe bani luaţi cu japca de la cei care muncesc, Roxana se şi vede deja pupăză în Camera Deputaţilor.
Dacă izolat precum cucul, Verginel va beneficia de vreo minune electorală şi va ajunge şi el deputat (în alegerile din 2008 Rebenciuc a ieşit deputat de pe locul trei ca număr de voturi obţinute), atunci  vom avea în Parlament o pupăză şi un cuc.
Dealtfel cei doi au ceva în comun. Verginel a descoperit-o pe „Tant’Aana”, după o noapte de sex nebun. N-a mai lăsat-o din braţe. Şi-a lăsat nevasta şi copii şi şi-a legat destinul de „Tant’Ana”, pe care a făcut-o primăriţă de Ipoteşti, el fiind condamnat penal de către nişte judecători corupţi de dorinţa dreptăţii.
Pupăza, pardon! Roxana, a dat şi ea de virilitatea ciobănaşului Florin. Şi-a lăsat bărbatul şi copii, Florin nevasta şi copii, şi au pus de un concubinaj de toată frumuseţea.
De va fi ca pupăza şi cucul să devină deputaţi, tare mă tem că Florin va trece pe post de ciocârlan, adică va rămâne fără amantă. Dealtfel, potrivit răspândacilor, şi împăratul a simţit că ceva nu-i cuşer prin Colegiul Săveni. Prea voia verginel la Camera Deputaţilor şi Roxana la Senat, adică să facă cuplu electoral. Se zice că de aici Florin i-a dat lui Verginel un şut de-a ajuns tocmai în Colegiul Flămânzi.
Dacă lucrurile stau aşa, avem de-a face cu o poveste păsărească în care pupăza este bănuită că-l pu-pu-ieşte pe cuc sub privirile geloase ale ciocârlanului împărat. Poveşti de genul Tristan şi Isolda sau Siegfrid şi Krimhilda sunt unice în istoria mondială a dragostei. Sunt poveşti irepetabile din toate punctele de vedere. Ce pare a se consuma între pupăză, cuc şi ciocârlan nu-i decât curvăsăreală politică.
Partea tristă este că astfel de curvăsăreli primesc uneori legitimitate populară şi ajung să ne conducă, aşa cum ne conduce împăratul – ciocârlan.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia