Sep 26

Fostul primar Cătălin Flutur a ieşit din castelul său de fildeş în care s-a retras după alegerile locale şi a dat curs unei invitaţii la Tele’M Botoşani. În cadrul dezbaterilor, printre altele Flutur a afirmat că actualul primar Ovidiu Portariuc a cheltuit în mod nejustificat banii primăriei cu festivalul din august.
În opinia lui Flutur, Portariuc a comandat în mod inutil afişe costisitoare la o tipografie din Bucureşti, când putea face publicitate festivalului prin mijloacele mediei locale sau tipări acele afişe la tipografiile din Botoşani la preţuri de câteva ori mai mici.
Dar, spune Flutur, tipărirea afişelor s-a făcut la Bucureşti la aceeaşi tipografie unde Portariuc şi-a tipărit afişele electorale pentru campania alegerilor locale. Afişele festivalului au costat enorm de mult pentru că în preţ s-a introdus şi datoriile lui Portariuc din campania menţionată, toată suma ridicându-se pe la 4.500 euro.
Ieri, primarul Ovidiu Portariuc a avut o palidă reacţie de apărare. El a spus că declaraţia lui Flutur a fost făcută de necaz că a pierdut alegerile şi că el se află acum în campania alegerilor parlamentare. Dar Portariuc n-a negat concret că n-a tipărit afişele la Bucureşti, la aceiaşi tipografie cu afişele din campania alegerilor locale şi nici n-a specificat la ce preţ s-a tipărit bucata de afiş.
Neoferind public astfel de date, Portariuc poate fi suspectat că are ceva de ascuns iar Flutur că are dreptate în cele declarate. Desigur, Portariuc poate veni cu astfel de documente, că este uşor de fabricat, dar el trebuie să demonstreze că documentele prezentate au fost înregistrate în decontul de cheltuieli al alegerilor locale întocmit de PSD ţşi verificat de Curtea de Conturi. Orice alt document va prezenta, el nu poate fi considerat legal.
Dacă Portariuc crede că prin cele declarate ieri ne-a convins că toate cheltuielile cu festivalul au fost făcute în mod transparent, se înşeală. Nu toţi care-i ascultăm vorbele ne lăsăm îmbrobodiţi. În ce priveşte câinii otrăviţi la blocurile ANL de la Cişmea, primarul a tăcut mâlc. E drept că nici reporterii din media locală nu i-au luat biroul cu asalt să-l întrebe cine a comandat masacrul acelor nevinovate animale şi mai ales modul criminal ales.
Nu se putea desfăşura o astfel de acţiune fără ştiinţa primarului Ovidiu Portariuc. Iar faptul că s-a ales otrava ca mijloc de exterminare, otravă pusă în spaţii publice şi cu pericol direct pentru om, ar fi trebui ca inspectorii sanitari, cei veterinari, procurorii să demareze din oficiu o anchetă iar vinovatul să răspundă pentru faptele sale. Măcar să-i fie făcut public numele să-l ştim şi noi pe acest călău animalier atât de sângeros. Iar dacă este un ales al nostru, cu atât mai mult suntem îndreptăţiţi să-i cunoaştem numele.

 

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia