Sep 27

Aşa cum spuneam şi în comentariul de ieri, fostul primar Cătălin Flutur l-a acuzat pe actualul primar Ovidiu Portariuc că şi-ar fi plătit datoriile din campania alegerilor locale din banii colectaţi de la sponsori pentru Festivalul verii din august. Acuzaţia a fost lansată pe postul local de televiziune Tele’M, deci în mod public.
Flutur a explicat şi cum actualul primar şi-a achitat datoriile din campanie din banii de la festival. Portariuc şi-a tipărit afişele electorale la o tipografie din Bucureşti. Tot la acea tipografie a tipărit şi afişele publicitare pentru festival.
Numai că, potrivit lui Flutur, pentru afişele festivalului Primăria Botoşani ar fi plătit 45.000 euro, adică peste două miliarde de lei, în sumă fiind inclusă şi datoria veche din campanie.
În cursul zilei de miercuri Portariuc a promis că joi va prezenta presei locale documente din care să rezulte că Flutur a minţit. Tot miercuri, a apărut pe blogul personal comentariul meu prin care l-am atenţionat pe Portariuc ca nu cumva să vină în faţa presei cu documente fabricate. I-am cerut să prezinte facturile verificate de trezorierul PSD, cuprinse în decontul campaniei alegerilor locale, decont confirmat pentru legalitate de către Curtea de Conturi, aşa cum cere legea.
Se pare că Portariuc nu posedă astfel de documente, aşa că ieri, adică joi, n-a mai venit în faţa presei cu facturile şi chitanţele din care să reiasă cum şi-a plătit afişele din campania alegerilor locale şi cum a plătit afişele pentru festival.
Şmechereşte, el a schimbat tactica într-o diversiune ieftină, acuzându-l pe Flutur că s-a coborât la nivelul colegului său de partid Florin Ghiorghiţă, adică Flutur ar fi un politician de duzină şi nu unul demn de respect. Mai pe şleau, ce-a spus Flutur nu trebuie crezut.
În momentul de faţă nu ne interesează cum este apreciat Flutur ca politician. Ne interesează dacă afirmaţiile lui Flutur la adresa lui Portariuc, afirmaţii foarte grave şi de natură penală, sunt sau nu reale. Ori, Portariuc, a evitat să dea un răspuns bazat pe documente, ceea ce mă face să cred că Flutur l-a acuzat în cunoştinţă de cauză iar Portariuc s-a folosit de banii publici pentru a-şi achita datoriile personale. Poate că procurorii de la DNA ne vor ajuta să aflăm adevărul complet, că parţial îl ştim deja: Portariuc umblă cu cioara vopsită!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia