Sep 28

Sub mandatul de primar al lui Ovidiu Portariuc, şedinţele de Consiliu municipal s-au transformat în adevărate reprize de circ. Cu o majoritate a consilierilor formată de USL, şedinţele ar trebui să aibă solemnitatea lor iar aleşii noştri să dea dovadă de maturitate politică şi responsabilitate faţă de cei care i-au votat.
Din păcate, actualii consilieri municipali se comportă ca nişte copii obraznici la ora profesorului care s-a dovedit a fi prea moale pentru a controla disciplina în clasă şi a se face respectat.
Cazurile de bufonerii ale consilierilor au fost şi în şedinţele anterioare de CLM dar în şedinţa de joi s-a întrecut orice limită a bunului simţ şi a respectului faţă de botoşăneni, faţă de prestigiul municipiului Botoşani.
Nu cunosc a cui a fost iniţiativa, dar în şedinţa CLM de joi s-a propus acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Botoşani” pentru Bogdan Ota, un tânăr pianist şi compozitor botoşănean a cărui valoare a fost recunoscută nu numai în plan naţional dar şi în străinătate.
Muzicianul Bogdan Ota face cinste oraşului în care s-a născut şi merită cu prisosinţă titlul la care a fost propus şi pe care consilierii municipali i l-au acordat votând în unanimitate. Ce-a urmat însă după acest vot este o ruşine pentru aleşii noştri.
Consilierul PDL Florin Ghiorghiţă a propus, că dacă tot s-a acordat acest titlu lui Bogdan Ota, să i se acorde şi lui Ştefan Florescu. Pentru cine nu cunoaşte, Ştefan Florescu este fiul jurnalistului Florescu şi s-a făcut remarcat într-o emisiune televizată ca având abilităţi de a jongla cu mingea de fotbal.
A alătura numele unui jongler cu mingea unui muzician cu un talent extraordinar şi care a făcut ca numele ţării sale să fie respectat pe marile scene ale lumii mi se pare o impietate faţă de adevăratele valori ale culturii naţionale.
Ştefan Florescu a avut o sclipire de glorie jonglând cu mingea dar a-l declara cetăţean de onoare alături de mari nume ale sportivilor medaliaţi olimpic şi la campionatele mondiale cum este Elisabeta Lipa este de acum o jignire la adresa acestor mari personalităţi.
Locul lui Florescu este cel mult la un circ, dacă îndemânarea sa de a jongla cu mingea nu a pierdut-o deja odată cu înaintarea în vârstă. Faptul că propunerea a venit din partea lui Florin Ghiorghiţă nu mă miră. Este o propunere trăsnită venită din partea unui politician şi mai trăsnit din multe puncte de vedere.
Însă cel mai mult m-a surprins gestul consilierului Paul Onişa care a propus, la rându-i, să fie acordat titlul de cetăţean de onoare pentru Ovidiu Cernăuţeanu, care cică s-a remarcat la Eurovizion.
Habar nu aveam că există un Cernăuţeanu botoşănean la origine şi că ar însemna ceva pentru oraşul nostru. Am găsit pe Internet că este cântăreţ şi că a trăit câţiva ani prin Norvegia. Şi numele său a sclipit o secundă la Eurovizion în 2010 după care s-a aşternut tăcerea. O valoare de mijloc, aproape de duzină. Mari personalităţi sunt recunoscute acele valori umane care prin activitatea lor devin modele, repere morale şi profesionale demne de urmat şi care au dimensiune internaţională de impact.
Toţi laureaţii Premiului naţional de poezie „Mihai Eminescu” care se acordă la începutul fiecărui an când se omagiază naşterea poetului devin şi cetăţeni de onoare ai Botoşaniului. Cum poţi aşeza lângă asemenea titani nai poeziei româneşti nume ca Ştefan Florescu sau acest cântăreţ total necunoscut botoşănenilor şi fără ecou în plan naţional?
Îmi spunea cineva că acest CLM este de cea mai scăzută substanţă valorică postdecembristă. Este un consiliu format din consilieri total nepotriviţi unei astfel de responsabilităţi. Direct spus, este cel mai nevolnic consiliu postdecembrist. Chiar dacă este aşa, măcar să lase deoparte bufoneriile nşi să nu-şi bată joc de marile valori umane care aduc glorie judeţului nostru în ţară şi străinătate.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Bufonerii jignitoare pe bani publici”

  1. 1. Camelia Says:

    Felicitări Bogdan Ota si mult succes pe viitor!Felicitari Ovidiu Portariuc pentru inițiativa!Felicitari consilierilor care au reactionat pozitiv la propunere!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia