Sep 30

ţŞerban Mihăilescu, cunoscut cel mai bine sub numele de Miky Şpagă, va candida pentru parlamentare într-un colegiu din judeţul Botoşani. Se pare că cei din PSD i-au disponibilizat pentru Senat Colegiul Darabani – Săveni, colegiu care iniţial fusese rezervat pentru Dan Şova.
Cum Dan Şova a negat Holocaustul înainte de a şti că prin Botoşani şi Dorohoi, locuri pe unde evreii au cam fost mitraliaţi, mai sunt încă urmaşi ai celor morţi în acele vremuri, luând act că în cele două oraşe botoşănene există comunităţi evreieşti, a considerat că-i mai bine să-şi caute un judeţ de români şi ţigani, mult mai toleranţi şi mai uşor de „cumpărat” la vot.
Dan Şova abia este curtat de către DNA, el având doar statut de potenţial puşcăriabil. Dacă se va dovedi că afacerile sale cu cele vreo opt imobile cumpărate şi revândute sub preeţul de cumpărare au fost căi de spălare a unor sume de bani, atunci Şova va fi condus la DNA de către un întreg alai al PSD, în frunte cu Ponta.
În schimb, Miky Şpagă este puşcăriabil cu acte în regulă, aşa cum sunt şi alţi mulţi parlamentari ai PSD sau PNL. Vreme de câţiva ani a tot semnat condica pe la tribunale şi ÎCCJ. Intrarea la guvernare a USL i-a adus libertatea, adică judecătorii l-au achitat de mita primită constând în opt arme de vânătoare.
Culmea, Miky Şpagă a fost trimis în judecată pentru nişte flinte vânătoreşti primite cadou contra unor importante servicii de protecţie politică şi nu pentru sumele mari de bani primite ca mită pentru traficul de influenţă.
Fac aici o paranteză. Nu ştiu cum se face, dar cei care au acumulat averi uriaşe pe căi necinstite au ajuns după gratii pentru fapte de nimic, aproape ridicole. Gigi Becali a fost arestat pentru sechestrare de persoană, deşi persoana în cauză îi furase autoturismul. Dar n-a ajuns Becali după gratii pentru afacerile păguboase statului cu terenurile Armatei Române, pe care le-a cumpărat pe sume derizorii.
Sorin Vântu n-a ajuns după gratii pentru FNI sau SOV – Invest ci pentru şantaj asupra unui alt escroc de dimensiune mai mică decât a sa. Năstase n-a intrat după gratii pentru jaful produs asupra modului în care a privatizat rezervele naţionale de petrol şi gaze ci pentru nişte firfirei adunaţi în trezoreria PSD.
Traian Remeş, fost ministru al Finanţelor şi apoi al Agriculturii, n-a fost condamnat pentru afacerile oneroase cu fondurile ministerului Agriculturii ci pentru o şpagă cu caltaboşi şi ceva euroi pe care nu i-a văzut nimeni dacă erau sau nu în plicul buclucaş.
Dan bDiaconescu a fost băgat după gratii pentru şantajul asupra unui amărât de primar şi nu pentru uriaşa evaziune fiscală comisă asupra fondurilor publicitare încasate de OTV.
Ferchezuit şi lustruit de instanţa de judecată care l-a declarat parlamentar cinstit cu tot cu cele opt arme de vânătoare, Miky se întoarce la Botoşani pentru a ajunge senator. Pentru cine a uitat, în sesiunea 1996 – 2000, Miky a fost deputat de Botoşani, cu cabinet parlamentar în Primăria Dorohoi. Omul, când era la cabinet, îşi începea ziua de muncă cu un whisky  mic şi o ţinea aşa până seara. Nefiind zgârcit, făcea cinste şi altora. Ba era bucuros dacă se găsea cineva să-i ţină companie.
Colegiul dedicat de PSD Botoşani lui Mikly pentru Senat este un colegiu bun. În Colegiul Darabani va candida la depuraţi liberalul Costel Şoptzică iar în cel al Săvenilor Roxana Anuşcă, ţiitoarea lui Ţurcanu. Trebuie să recunosc că Florin Ţurcanu a atras de partea sa majoritatea primarilor PDL, aşa că voturile se vor duce spre candidaţii USL. La cei 68 de ani ai săi, Miky Şpagă va mai prinde patru ani ca senator. Iar dacă îşi va aduce la Botoşani şi cele opt arme de vânătoare, va putea bracona în linişte alături de vânătorii autohtoni.
Cunosc cam toate cotloanele pe unde braconează vânătorii noştri, fie la iepuri sau mistreţi, fie la căpriori. Dacă va dori, îl voi putea introduce în lume a bună a braconierilor, cu condiţia să tragă numai în animale şi nu prin picioarele ortacilor cum s-a mai întâmplat la Botoşani.
Aşadar, pe lângă puşcăriabilul Verginel Gireadă, mardeiaşul Viorel Grigoraş, imorala Roxana Anuşcă care trăieşte în păcat ortodox cu Florin Ţurcanu, interlopul Răzvan Rotaru, pupila lui Macaleţi, traseistul şi fluşturaticul Buhăianu lista candidaţilor USL se încheie cu Mily Şpagă. Numai candidaţi unul şi unul. Persoane onorabile, ce mai!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia