Oct 01

Gheorghe Pricopi a părăsit societatea Urban Serv înainte cu şase luni de a se pensiona. Coaliţia USL, cea care toată ziua propagă grija sa faţă de om, l-a „grijit” pe Pricopi până ce i-a dat un şut în fund, drept protecţie socială în prag de pensie.
Pricopi nu-i de plâns, că nu va muri de foame. A adunat o avere frumuşică, ba pe spinarea societăţii Urban Serv, ba pe seama societăţii sale private în a cărei năvod au căzut mulţi fraieri, printre care şi medicul Gabriel Oprişanu pe vremea când era managerul Spitalului de Psihiatrie Botoşani.
Însă modul în care a fost demis din funcţie este condamnabil. Era dreptul lui Pricopi să-şi ducă mandatul de manager până la capăt, pentru că aşa spune legea. Dar cum cei din USL n-au nici un respect faţă de lege, mandatul de manager a lui Pricopi a fost curmat brusc iar el trimis la plimbare.
S-a mai încercat schimbarea lui Pricopi, dar acesta se afla la adăpostul legii şi primarul Portariuc n-a avut curajul să treacă peste textul acesteia. În schimb, a fost angajat la Urban Serv Liviu Toma, cel căruia Ţurcanu îi juruise funcţia. Cel puţin aşa spun unele surse. Şi cum Ţurcanu nu-i fraierul să dea huzmeturi pe ochi frumoşi,  probabil că Toma îl sâcâia că el a dat Cezarului ce-i a Cezarului, acum este rândul Cezarului să-i dea ce-i juruise.
Aşa se explică brusca grijă a lui Ţurcanu faţă de curăţenia dinj oraş. La sfârşitul săptămânii trecute el a criticat aspru mizeria care domină prin oraş (probabil pe la buncărul său din spatele blocului lui Victor Construc, de pe strada Ştefan Lucian, unde a primit un apartament, că din vila de la Hudum fusese dat afară de proprietar aşa cum se dau afară din casă mâţele căcăcioase).
Nu-i lacrimă de curăţenie Botoşaniul, dar nici mormane de gunoi nu sunt pe străzi sau printre blocuri. Publicând declaraţia lui Ţurcanu vizavi de curăţenia oraşului, am crezut că el se răfuieşte cu primarul Portariuc pentru criticile ce acesta i le-a adus vizavi de societatea Nova Apaserv.
N-am mirosit bine substratul. Ţurcanu nu făcea decât să-i dea lui Portariuc o motivaţie de a avea curajul să treacă peste lege şi să-l schimbe pe Pricopi. Iar primarul Portariuc, astfel stimulat, s-a executat întocmai şi cu maximă promptitudine.
Dacă aş fi în locul lui Gheorghe Pricopi, cum legea este de partea sa, eu aş chema în judecată Instituţia Primarului dar şi pe cea a Consiliului Local Municipal Botoşani şi le-aş lua ceva bănuţi, leafa pe viitoarele şase luni. Tot n-are ce face, aşa că un astfel de proces i-ar umple timpul şi i-ar întreţine neted tenul feţei.
Prticopi a căzut, dar ultima redută, şi cea mai grea pentru primarul Portariuc este societatea Moden Caslor a cărei manager este Ioan Diaconu. Şi aici sunt pe margine câţiva pofticioşi care-şi fac încălzirea. Numai că managerul Diaconu are un contract beton încheiat cu Primăria Botoşani şi până nu expiră acest contract, peste vreo trei ani, nici Ţurcanu nu-l va putea schimba din funcţie. Dar, din câte ştiu, Ţurcanu n-a luat nici un avans pentru acest post, aşa că-i este indiferent ce se întâmplă la Modern Calor.
Aşadar, Gheorghe Pricopi aut, Ioan Diaconu rezistă, spre disperarea celor din PSD, care-l privesc neputincioşi şi în mare pagubă.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia