Oct 02

Sute de botoşăneni reclamă la Protecţia Consumatorului că plătesc mulţi metri cubi de apă peste consumul indicat de contorul din apartament. Numai că reclamaţiile lor nu pot fi soluţionate favorabil pentru că există un Regulament aprobat de către Consiliul Judeţean Botoşani prin care societatea Nova Apaserv are dreptul să încaseze consumul de apă după contorul general de la subsolul de bloc.
Aşa că locatarii care nu declară la sfârşit de lună consumul de apă din apartament, automat acest consum se împarte pe restul locatarilor şi se încasează de la aceştia. Sunt cazuri când oameni bătrâni, cu pensii mizere, s-au tr4ezit că au de plată, în plus peste consumul din apartament, şi peste zece m.c.
Îi compătimesc pe aceşti oameni dar în acelaşi timp mă bucur pentru că în sfârşit au realizat şi ei că prostia şi fudulia se plătesc scump.
Regulamentul prin care s-a introdus acest sistem de plată a fost votat sub mandatul de preşedinte al CJ al deţinut Mihai Ţâbuleac. Aprobarea au dat-o consilierii judeţeni liberali şi social-democraţi, opunându-se cei 11 consilieri judeţeni ai PDL care, în minoritate fiind, n-au putut face nimic.
Şi înainte ca Regulamentul să fie votat în şedinţa CJ şi după am atras atenţia botoşănenilor că vor plăti consumuri de apă care nu le aparţin şi că toată nenorocirea li se trage de la consilierii judeţeni ai USL dirijaţi pe atunci de Florin Ţurcanu ca lider USL. Le-am cerut atunci botoşănenilor şi de atunci în mod repetat ca la alegerile locale să nu voteze lista de consilieri judeţeni ai USL pentru a nse crea o nouă majoritate în CJ care să poată revoca Regulamentul.
N-am fost ascultat şi bugetarii, pensionarii sau dus puhoi la secţiile de votare şi au votat într-o veselie lista de consilieri judeţeni ai USL şi preşedinte al CJ pe Florin Ţurcanu.
În tinereţe, pe când lucram ca adj. şef CFI la UJCC Botoşani, cel mai învârstă revizor contabil, Costică Racu de pe Măgura Ibăneştilor, cum se recomanda, şi-a serbat ziua de naştere la restaurant. S-a băut şi mâncat toată ziua. Seara, la închidere, a cerut ospătarului nota de plată. Consumaţia se ridica la peste 3000 lei.
Cu nota de plată în mână, domn’ Costică s-a ridicat solemn şi a întrebat:
- Măi, băieţi, aţi mâncat bine?
- Da, dom’ Costică, am răspuns noi în cor.
-. Aţi băut bine?
- Daaaa!
- Acum plătiţi fraierilor! Şi a plecat lăsându-ne cu nota de plată pe masă.
Parafrazând, bugetarii, pensionarii, locatarii de la bloc s-au dus la vot şi au votat candidaţii USL.
- Acum plătiţi fraierilor!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia