Oct 15

Apropiatele alegeri parlamentare scot la iveală noi monstruozităţi politice. De exemplu, Gigi Becali, unul dintre cei mai puţin educaţi oameni politici din România, a fost primit cu braţele deschise în USL, deschizându-i-se uşa PNL. Nu pentru că Becali ar fi un valoros politician, nu pentru că ar avea în spatele său un partid cu trecere la electorat, au fost factorii de decizie ai lui Crin Antonescu şi Victor Ponta de a ser simţi onoraţi de compania acestuia.
Tot interesul celor doi stă în banii lui Becali. Când vine vorba de bani, în politica românească nu mai există principii, nu mai există o minimă moralitate şi respect faţă de propriul electorat. În faşa banilor nu pot exista bariere de ordin moral sau principial.
Dar poate că nu amiciţia liderilor USL cu Gigi Becali ar fi cea mai condamnabilă monstruozitate politică ce iese la vedere în aceste zile. Victor Ciorbea, simbol al democraţiei postdecembriste şi un înverşunat oponent faţă de comuniştii lui Iliescu, s-a înfrăţit cu aprigii săi duşmani. N-am crezut că clasa noastră politică este atât de degradată în principiile şi moralitatea sa.
Pentru cine a uitat, mai întâi Victor Ciorbea a fost liderul de sindicat al şoferilor. Când Convenţia democrată a preluat puterea în urma alegerilor din 1996, Victor Ciorbea a fost desemnat prim-ministru. Înscris în PNŢCD, Ciorbea a acceptat doctrina istorică a acestui partid, o doctrină consecvent potrivnică comuniştilor. Apoi, liderii ţărănişti au fost exterminaţi în închisorile comuniste de chiar cei pe care îi reprezintă acum Victor Ponta. Nu există nicio scuză pentru Ciorbea că s-a înrolat sub sigla USL iar istoria îl va condamna cu asprime.
Susţin teza că aceste alegeri parlamentare sunt şi cele mai mizerabile, nu din istoria postdecembristă a României, ci din întreaga istorie modernă a ţării. Cel puţin sub sigla USL s-au adunat pentru a candida toţi politicienii cu imaginea pătată prin a fi cercetaţi penal, condamnaţi, incompatibili cu anumite funcţii deţinute în stat, descoperiţi ca aparţinând unor grupări mafiote.
În condiţiile în care vor fi aleşi, ce viitor politic oferă aceşti politicieni ţării noastre şi ce imagine în lume? Nici nu vreau să mă gândesc.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia