Oct 22

După îndelungi căutări ratate de recrutare a unor candidaţi la parlamentare, iată că PPDD-iştii botoşăneni au reuşit să încropească o listă. Din ea nu lipsesc rataţii politici şi anonimii.
Chiar mă întrebam la alegerile locale din iunie pe unde-o fi Corneliu Popescu, suliţanul liberal care din 1996 încoace n-a lipsit de la nicio rundă de alegeri rânduite de Dumnezeu politicienilor români.
Ultima dată Popescu a candidat ăn iunie 2008, când a sperat să fie ales de botoşăneni preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. N-a adunat voturi nici măcar să iasă consilier judeţean.  Iată că de această dată s-a oploşit la PPDD şi vrea să fie senator. Va candida în Colegiul Darabani – Săveni, adică împotriva lui Miky Şpagă, candidatul USL din partea UNPR. Candidatura sa este una de decor, pentru că nu va aduna voturi nici cât să iasă un consilier local ce s-a încumetrit cu jumătate de sat, dar pe care neamurile nu l-au votat ca nu cumva capra sa să trăiască mai bine decât a lor.
Din peisajul porumbac al PPDD nu lipseşte nici Dumitru Codreanu, această pacoste pe capul botoşănenilor de care judeţul n-a mai scăpat din 2000 încoace. Omul este un oportunist de conjunctură, zgârcit fără pereche pe meleagurile noastre, care speră să-i mai prostească odată pe botoşăneni pentru a le mai fi senator cum le-a fost în mandatul 2000 – 2004. La cât rău a făcut culturii botoşănene în calitatea sa de consilier judeţean în mandatul 2008 – 2012, nu merită nici să fie luat de cânii comunitari drept copac.
La alegerile locale ne-a ferit Dumnezeu să fie ales în vreo funcţie de consilier. Sper ca Dumnezeu să ţină cu noi şi să-l trimită în Bucecea lui pentru totdeauna, să scuipe bucecenii în urma sa ca semn de preţuire ce-i poartă. N-am susţinut candidatura Doinei Federovici, dar acum că-l are contracandidat pe Dumitru Codreanu, chiar îi urez din toată inima succes. Între o lichea ca Dumitru Codreanu şi modestia Doinei Federovici sper ca botoşănenii din Colegiul Flămânzi – Dorohoi să voteze cu aceasta din urmă.
Ilustrul necunoscut Verginel Vacariu va candida la Senat pe Colegiul Botoşani, adică se va lupta cu liberalul Viorel Grigoraş. La cât de iute este din fire şi din fizic Grigoraş, îl va păpa pe Verginel cu tot cu bulendrele în care umblă ambalat în credinţa că aşa trebuie să arate un viitor senator.
Restul candidaţilor PPDD sunt iluştri anonimi pentru localitatea lor de baştină darămite pentru un întreg colegiu care ar trebui să-i voteze.
Problema este însă alta. Având candidaţi în formaţie completă, adică şase deputaţi şi trei senatori, PPDD va aduna pe total judeţ ceva voturi. Dacă voturile lor, la etapa a treia de repartizare a mandatelor, vor fi reprezentative pe ţară ca număr, s-ar putea să li se cuvină un mandat de parlamentar şi la Botoşani.
Problema este atunci câne va prinde lozul cel mare? În alegerile parlamentare din 2008 lozul cel mare l-a tras liberalul Neculai Rebenciuc. Nu este exclus ca situaţia să se repete şi de această dată.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia