Oct 26

Joi seară, în direct pe OTV, Liliana Minca, pe numele de fată mare Ghervasuc, i-a anunţat pe botoşăneni că-i va ferici cu candidatura sa. Cu vocea sa peltică, Liliana a anunţat că va candida pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Săveni, urmând s-o bată pe Roxana Anuşcă, iubita lui Florin Ţurcanu, de să-i sune apa în cap.
Peltica noastră, de loc din satul Zahoreni, comuna Manoleasa crede că botoşănenii sunt aceeaşi ignoranţi din vremea copilăriei sale, când se plimba mândră cu puţica goală pe malul Başeului, fugărind gâştele pentru a se bălăci ea în apă.
Crescută de bunica sa, Liliana Ghervasuc a plecat din Zahoreni din perioada adolescenţei şi n-a mai dat prin sat decât acum câţiva ani, când slugă preaplecată a lui Dan Voiculescu fiind, acesta a pus-o mare şefă la Loteria Română. Se spune că şi-a cumpărat postul cu toate mijloacele care stau la dispoziţia unei femei, dar ca şefă la Loteria Română i-a uimit pe funcţionarii de acolo prin prostia de care a dat dovadă.
Peltica, crezând că dacă Voiculescu a pus-o şefă la Loterie, poate obţine tot ce vrea, a vrut ea să devină deputat de Bucureşti, într-un colegiu unde a candidat şi realizatoarea de emisiuni Tv Teo Trandafir. Cu cât Ghervasuc apărea mai des în emisiunile lui Dana Grecu sau Gâdea, cu atât prostia sa ieşea mai mult la iveală. A bătut-o Teo chiar de i-a sunat apa-n cap.
Pierzând alegerile, Voiculescu n-a mai dezmierdat-oi la sânul său. Aşa că Liliana şi-a făcut bagajele şi a plecat din Partidul Conservator undeva pe malul mării, măritându-se cu un afacerist pe nume Minca.
A cochetat o perioadă cu PDL, dar cum prin acest partid prostia nu stă cu liderii la masă, Liliana a rămas fără „coledgiu”. Iată că a recuperat-o Dan Diaconescu şi a prezentat-o drept eroină feminină a României care se va umple de glorie bătând-o, la Botoşani pe Roxana lui Ţurcanu de să-i sune şi ei apa-n cap aşa cum i-a sunat Lilienei după bătaia primită de la Teo.
Peltica habar n-are ce-o aşteaptă pe meleagurile pe unde a copilărit. În ăprimul rând că foştii săi consăteni nu se uită la OTV, ci la Antena 3, aşa că vineri s-au arătat foarte miraţi să afle că fata lui Ghervasuc vrea să le fie deputat. Nici Mihai Mircea, primarul comunei Manoleasa,  nu avea habar de intenţia Lilienei dar mi-a declarat că are toate şansele să adune vreo zece voturi, cam, câţi fini şi-a făcut prin Zahoreni din 2008 încoace, cununându-i.
Biata Liliana nu ştie că în Colegiul Săveni primarii, indiferent de culoarea lor politică, au jurat s-o scoată deputată pe Rocxana, altfel vreme de patru ani nu vor mai vedea bani de la Consiliul Judeţean Botoşani. Aşa că Liliana are toate şansele să fie prinsă şi tunsă chilug de către chiar proprii săteni că le strică socotelile făcute deja cu primarul liberal Mircea Mihai.
Oricum, prezenţa Lilienei în Colegiul Săveni va da culoare luptei politice iar popii de prin parohii se vor grăbi să-i declare loialitate, contra unor substanţiale sume de bani, mai ales că soţul său este afacerist de Constanţa, zonă în care dacă ai binecuvântarea lui Mazăre şi dai Cezarului ce-i a Cezarului, devii bogat peste noapte chiar dacă ţi-ai tras nevastă pe peltica Liliana.
În afară de popi, mai sunt prin comune nişte pezevenchi care ştiu să stoarcă bani de la fraierii care candidează şi nu cunosc cum stau lucrurile prin mediul rural şi cine face cu adevărat cărţile şi în favoarea cui. Sunt convins că după alegerile din 9 decembrie, pentru Liliana urarea „Crăciun fericit!” va suna cam anapoda. Parcă onanism se numeşte operaţiunea aceea când şi-o face omul cu mâna lui?!
În cazul de faţă onanism politic.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Onanismul politic al Lilienei Ghervasuc”

 1. 1. CITITOR Says:

  Domnu’ Rotundu, ca de obicei, fara menajamente, drept la tinta:-)))
  Aprob pozitiv!

 2. 2. ana Says:

  bine spus

 3. 3. Laurentiu Says:

  Nu am ce sa reprosez articolului..sub centura!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia