Oct 28

Peltica noastră, Liliana Mincă, insistă cu candidatura sa în Colegiul Săveni din partea PPDD. După ce joi, săptămâna trecută, ne-a fericit vreo patru ore pe OTV, lăudându-se cât de peltică politiciană este ea şi ce isprăvi va face ca viitor deputat de Botoşani, sâmbătă după-amiază a stat proţăpită pe postul Tv B1. Din nou ne-a fericit cu un val de promisiuni şi dacă are fi să-i dăm crezare, judeţul Botoşani nu numai că va depăşit Europa în civilizaţie şi prosperitate, dar riscă să nu se mai poată opri din avântul dezvoltării şi să se înece în Oceanul Atlantic în gloriosul său drum spre a bate superindustrializarea americană.
Peltica n-a aflată însă lucruri simple. Aşa cum am mai consemnat şi în comentariul de sfârşit de săptămână, peltica se luptă să obţină mandatul de deputat în Colegiul Săveni, nu dialogând cu alegătorii ci trimiţându-le bezele de pe ecranul televizoarelor. Numai că prin Colegiul Săveni ţăranii nu se mai uită pe la OTRV, de vreme ce au fost traşi pe sfoară de Dan Diaconescu la alegerile locale nedându-le promisa sumă de 20 de mii de euro. Şi acum mai sunt botoşăneni care-l înjură cu sârg pe Dan, pentru că s-au împrumutat în contul sumei promise şi după alegerile locale au rămas doar cu datoria pe care acuma trebuie s-o achite şi nu prea au de unde.
Nici pe la Tv B1 nu se uită ţăranii. Fiind un post pro Băsescu şi PDL, operatorii de cablu ori nu l-au introdus în grila de programe., ori l-au băgat la capăt de bandă şi nu se vede decât pureci. Operatorii de cablu ştiu că vântul bate în pupa USL şi n-au niciun interes să intre în conflict cu liderii acestui partid, aşa că la loc de cinste stau Antenele lui Voiculescu, Antena 3 fiind postul preferat de ţărani şi numai pentru puţin timp la ceas de seară, că ei se culcă devreme.
Primarii din Colegiul Săveni nici nu vor să audă de candidatura Lilienei. Ei au a susţine candidatura Roxanei, cea aducătoare de bani de la Consiliul Judeţean Botoşani.
De exemplu, vineri, în comunele Avrămeni şi Vorniceni au fost sărbătorite zilele comunei. Pentru că la evenimente a participat şi sponsorizat cu bani Stelică Strugaru, candidatul PDL, primarii celor două comune s-au evaporat. N-au vrut să fie văzuţi în compania lui Strugaru pentru a nu avea probleme cu Florin Ţurcanu, deşi ambii primari sunt ai PDL.
Şi vrea, atunci, Liliana, să fie sprijinită de primarii din Colegiul Săveni, în majoritatea lor primari USL şi opt primari PDL? Să-şi mai pună pofta-n cui!
Oricât ar lăuda ea pe la televiziunile din Bucureşti ospitalitatea de la Tex Club Botoşani, nude se cazează, oricât l-ar huli ea pe Ţurcanu că trăieşte în concubinaj cu fina, pe la botoşăneni nu ţin astfel de vorbe grele. Botoşănenii sunt mândri când Ţurcanu coboară din maşina judeţului şi dă mâna cu ei, vorbeşte ca ei, înjură ca ei, şi le promite lucruri în care ţăranii chiar cred că se vor împlini.
Premierul Ponta i-a dat lui Ţurcanu, la recenta rectificate de buget, un purcoi de bani. Aceşti bani se vor duce spre primarii care vor percuta cum le cântă el şi nu cum le ciripeşte peltica de la Bucureşti. Are regretatul nostru botoşănean cântăreţ de muzică populară George Hazgan melodia n”Inga măi, fudula măi!”
Liliana Mincă ar trebui să asculte această melodie şi să-şi vadă de mişmaşurile sale de prin Bucureşti că de la Botoşani nu va mulge nici un dram de lapte. Colegiul Săveni este o vacă stearpă pentru ea!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia