Oct 29

Scriam în urmă cu ceva timp despre Liviu Toma, cel pus de PSD în fruntea societăţii Urban Serv, că-i doar fudul nevoie mare dar ca manager, cu fiecare zi în funcţie, îi uimeşte pe cei din jur cu nepriceperea sa.
Desigur, Liviu Toma este pus în fruntea acestei societăţi cu statut de interimar. Cei care l-au pus, deşi puteau să încropească un simulacru de concurs, cum se procedează pentru ocuparea unor astfel de funcţii şi să-l pună pe post cu puteri depline, au evitat să facă acest lucru. Este dovada că interimarul său bare zilele numărate până după alegerile parlamentare din decembrie, când altcineva va fi permanentizat pe post.
Dar un Liviu Toma era necesar pentru a umple un gol de aşteptare. El nu-i decât mijlocul de care se folosesc cei care urmăresc un scop anume. Şi iată că au început să apară şi primele semne care lămuresc multe în privinţa viitorului societăţii Urban Serv.
Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a iniţiat înfiinţarea unei societăţi în subordinea CJ care să liciteze activităţile de colectare a gunoiului la groapa ce tocmai a fost realizată cu mulţi bani europeni. Altfel spus, Ţurcanu a luat caimacul Urban Serv-ului, adică activitatea de bază, lăsându-i interimarului Toma doar măturătorii.
Nici de administraţia pieţelor şi a cimitirelor nu se poate bucura şi înfrupta cu ceva Toma. Principala activitate de administrare a acestor două domenii a cam trecut în subrodinea Primăriei Botoşani, Urban Serv-ul având menirea de a curăţa mizeria făcută de alţii.
Acum avem şi explicaţia pentru care primarul Ovidiu Portariuc i-a pus gând rău şefului pieţei Botoşani, Titi Isac. Postul, cum spuneam, este unul extrem de fructuos şi primarul Portariuc nu poate accepta ca foloasele să se ducă la Isac şi nu la un protector al său.
Mai are Urban Serv, undeva la ieşirea din Botoşani spre Iaşi, şi o suprafaţă de teren pe care sunt amplasate garajele. Terenul este extrem de valoros şi face multora cu ochii. Preşedintele Ţurcanu ştie cât de valoros este acest teren, aşa că nu-l va lăsa pe mâna interimatului Toma, care în afară de fudulie n-a demonstrat că ar avea şi alte calităţi.
Societatea Urban Serv este pe punctul de a fi hărtănită bucată cu bucată. Era nevoie ca în fruntea ei să fie numit un interimar ca Liviu Toma, care să execute fără crâcneală tot ce i se ordonă, fără a pricepe vreo iotă din ce face. Practic, societatea nu este condusă de Toma, ci de cu totul alte personaje care, deocamdată, preferă să treacă neobservate.
Vor ieşi în prim plan după alegerile parlamentare din decembrie.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia