Nov 08

Azi, la ora 12.00, un grup de politicieni şi candidaţi ai ARD – Filiala Botoşani, s-au prezentat la Prefectura Botoşani pentru a depune un Memoriu la adresa Guvernului Ponta. Memoriul depus se vrea a fi un fel de Carte neagră a guvernării USL, Guvernul Ponta fiind chemat să ia măsurile cuvenite pentru a repara ce-a stricat.
Acţiunea celor de la ARD s-a consumat la o zi de la apariţia editorialului meu intitulat „Cam molâi!” şi prin care criticam lipsa de reacţie a liderilor ARD faţă de represiunea practicată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani asupra directorilor de şcoli, buni profesionişti fiind schimbaţi cu nişte cadre didactice total nepricepute în a conduce o şcoală, dar loiale USL.
Am mai criticat liderii ARD şi pentru lipsa lor de reacţie în a susţine valul de proteste din şcoli, cadrele didactice revoltându-se pe măsurile IŞJ de a schimba directorii competenţi cu nişte nulităţi profesionale, în majoritate profesori de sport.
Cineva îmi spunea că acţiunea de azi a ARD ar fi ecoul criticilor mele. Nu este aşa. E doar o coincidenţă. Memoriul depus de liderii ARD la Prefectura Botoşani a fost pregătit de mai mult timp, numai că momentul ales depunerii lui a fost cât se poate de prost.
Prefectul demis, Adrian Constantinescu, aflat încă în aşteptarea ordinului de numire pentru prefectul Costică Macaleţi, a primit Memoriul dar le-a spus celor de la ARD că el nu mai are nicio putere, fiind demis. Probabil că Adrian Constantinescu va preda Memoriul lui Macaleţi, iar acesta îl va aşeza la dospit pe un raft dosnic, dacă nu cumva îl va arunca direct la coşul de gunoi.
Ştiind că actual prefect a fost demis iar noul prefect Macaleţi nu şi-a preluat funcţia, liderii ARD ar fi trebuit să aştepte instalarea oficială a noului prefect şi apoi să-i înmâneze Memoriul, o astfel de acţiune având, cu certitudine, mai mult impact public.
Lipsiţi de inspiraţie politică, liderii ARD au transformat o acţiune de imagine electorală într-un gest politic lipsit de conţinut. Au nimerit şi ei la Prefectura Botoşani, precum şi celebrul Irimia, cu oiştea-n gard. Dacă tot aşa vor acţiona şi pe parcursul campaniei electorale, să nu se mire că după centralizarea voturilor din 9 decembrie zestrea lor electorală va consta în mandate de parlamentar cu numărare la singular.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia