Nov 11

Liliana Mincă, candidata PPDD pe Colegiul Săveni, ţine cu tot dinadinsul s-o întreacă în vrăji pe celebra Samanthă. Numai că vrăjile sale, care ar trebui să convingă botoşănenii din colegiu s-o voteze deputată, îi ies anapoda, adică pe dos.
De exemplu, joi, săptămâna trecută, Samantha Liliana, la braţ cu Margareta Clipa, cântăreaţa suceveană de muzică populară, s-a instalat în căminul cultural din satul său de baştină Zahoreni, şi s-a pus pe perorat critici la adresa USL şi PDL. Audienţa, vreo 30 de săteni, toţi rude de-ale sale, dar şi vreo 60 de copii de şcoală aduşi târâş-grăbiş, au ascultat-o cu gurile căscate, nepricepând no iotă din tot discursul furibund al Lilianei contra celor de la USL, bieţii oameni ştiind că primarul lor liberal le-a făcut multe prin comună.
Când Liliana se înfierbântase mai bine şi critica vehement, un localnic bine aghesmuit a întrerupt-o:
- Ia, ascultă cucoană! Dar tu, care ai fost pe la PC, pe la UNPR şi acum la Dan Diaconescu, ce-ai făcut pentru satul tău, pentru comuna ta, că de 20 de ani nu te-am văzut prin satul nostru?
Omul a fost ţistuit de către ceilalţi, dar a apucat să-şi apună oful de la inimă. Bietei Liliana i-a pierit piuitul, a strâmbat din nas ca Samantha, dar atmosfera de mobilizare generală pentru susţinerea candidaturii sale n-a mai putut fi refăcută. A urcat pe scenă Margareta Clipa şi i-a dat glas cântecelor sale- Apropo, cum se pot prostitua profesional şi cele mai de vază cântăreţe! Pentru câteva sute de euro de spectacol, Clipa a cântat în faţa a 30 de cetăţeni şi nişte copii care, oricum, tot n-au priceput ceva din vorbele Lilianei.
Poate cei de la IJŞ Botoşani vor lua atitudine şi-i vor întreba pe cei de la şcoala din Zahoreni ce-au căutat elevii de şcoală la un miting electoral? Şi poate i-au măsuri ca pe parcursul campaniei electorale elevii să-şi vadă de carte şi să nu mai fie făcuţi părtaşi la actele de prostituţie politică ale candidaţilor.
În ce-l priveşte pe Amateiesei, cetăţeanul turmentat din Zahoreni care n-a primit răspuns de la Liliana ce-a făcut ea pentru ei, îi răspund eu. Câtă vreme Liliana Mincă a fost servitoarea lui Dan Voiculescu la PC, a fost numită şefă la Loteria Română. În această calitate i-a adus pe greci în România şi le-a dat posibilitatea de a introduce aparate de joc în toate spaţiile Loto. Evaziunea fiscală s-a ridicat la peste 400 milioane lei noi, pentru că grecii n-au plătit taxele şi impozitele cuvenite pentru jocurile de noroc.
Prinsă în ofsaid de ANAF, Liliana s-a mutat de la PC la UNPR iar acum la PPDD-ul lui Dan Diaconescu iar Loto România a rămas cu paguba pe care o vom plăti noi toţi, inclusiv sătenii săi din Zahoreni.
De la Zahăreni, vineri, Liliana a putut fi văzută prin piaţa din Săveni, cuvântând puţinilor gură cască ce catastrofe sunt cei din USL şi PDL şi ce miere şi lapte va curge dinspre Dan Danconescu, dacă o vor vota pe ea. Săvinenii, obişnuiţi cu săgeata primarului Relu Târzioru, n-au luat-o în seamă. Doar un şmecher cu alură de boschetar îi făcea pe la spate semne cu aluzie… nepolitică.
Se spune că ziua de sâmbătă aduce trei ceasuri rele. Chiar şi pentru vrăjitoare ca Samantha sau cele care încearcă s-o copie, cum este Liliana Mincă. Aflată la Ripiceni, cu aceeaşi Margaretă Clipa după ea, Liliana a pus de-un spectacol în chiar mijlocul localităţii. Primarul Talef era în Botoşani şi habar nu avea ce se întâmplă în urbea sa.
Mitingul organizat de Liliana n-a avut nicio autorizaţie de la Primărie şi dacă se întâmpla ceva rău, răspunderea era a primarului şi nu a sa, care a sfidat autorităţile locale prin a nu le informa despre mitingul său. Noroc şi de cei din Ripiceni care nu s-au înghesuit la panarama Lilianei, aşa că şi de aici a plecat fără muşterii la secţiile de votare pentru 9 decembrie.
Cum suntem abia la începutul campaniei electorale, este de aşteptat ca Samantha Liliana să facă şi alte vrăji, prin alte comune din Colegiul Săveni. O singură vrajă nu va putea face: aceea de a-şi recăpăta banii investiţi în această campanie, pentru că după 9 decembrie va fluiera a pagubă împreună cu soţul său care o finanţează.
Chiar şi sigla PPDD, acea mână cu degetul mare ridicat în aer, indică ciu-ciu voturi. Lucru pe care Liliana, deşi nu-i blondă, nu l-a descoperit încă.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Noile vrăji ale Samanthei Liliana Mincă”

 1. 1. dani zahoreni Says:

  bravo pt dna minca……nu au fost doar 30 de persone ci tot satu puls cau mai venit si din cele lante sate vecine ……si ce copiii ascultau si ei cum canta dna clipa nu au voie….sa mor de aveti minte….bravo dna minca aratatile dusmanilor ce puteti face….SUCCESSS

 2. 2. dani zahoreni Says:

  si isj ce o sa fca pentru ca erau copiii in tinoul mitingului electoral….eu o sa fiu primul care osa ma opun deciziei vostre chear daca sunt elev……cu ce putea influenta copiii…ci ii si incuraja dna minca sa mearga la scoala…rusine comunistilor

 3. 3. zaoreni pentru liliana minca Says:

  la multi din(deputati) botosaneni lee ciuda pentru ca au un adversar asa ca d-na liliana minca…acum ati mai scotocit ceva so trgeti la raspundre…din cauza ca erau nijte copiii la concert doar nu se duc copiii so voteze…..sunteti NEBUNI
  Am mai vazut nijte comentarii si critici la adresa d-nei minca si in monitoru pentru ca a venit cu margareta clipa la botosani sasi depuna candidatura…..eu va spu un lucru zahoreniul tine cu liliana mina,pentru ca este o persona cu bun simt,nu ca alti care isi inseala sotiile….SUCCES LILIANA MINCA MULTA BAFTA IN COTINUARE…ARATALE CIOCOILOR CA NU TE TEMI DE EI….ZAHORENI VOTEAZA LILIANA MINCA

 4. 4. un om de bine Says:

  Doamna Minca o nimeni a politici romanestio tradatoare.sper sa i arate ciocoiului cel mai mare DDiaconescu cum poate un nimeni sa il tradezepe el si ideiile lui mde parvenit lasati va de politica ca nenorociti poporul acesta urmatit de nesansa in ultmii 20 de ani DISPARETI DIN VIATA NOASTRA!!

 5. 5. cata dangeanu Says:

  De ce publicati asemenea HAL DE MASACRARE A LIMBII ROMANE, d-le Rotundu?Astia cu comentariile sa se puna cat de cat, la punct, cu l.romana si apoi…E PENIIIIBILLLL!!!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia