Nov 14

Sub Guvernul Năstase, Costică Macaleţi a fost prefect de Botoşani. În această calitate era şi mai marele peste Comisia de aplicate a Legii 18. În această calitate i-a pricopsit pe mulţi şmecheri botoşăneni cu titluri de proprietate pe terenuri pe care şmecherii nu le-au deţinut niciodată prin moşii şi strămoşii lor
Printre vcei pricopsiţi cu terenuri pe făcutul din ochi, ca semn la români că nimic nu se face gratuit, totul se plăteşte (a se citi mituieşte) s-a aflat şi  Ioan Tatarciuc, fermier şi patron de magazine alimentare în Botoşani.
Pentru cine numele de Ioan Tatarciuc nu-i spune nimic,, îl informez că acesta este de loc din satul Crasnaleuca, comuna Coţuşca,  consătean cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac.
Tatarciuc s-a cunoscut mai bine cu prefectul graţie primarului Botoşanilor de atunci, social-democratul Florin Egner. Primarul, şi el priceput la afaceri cu terenurile, l-a înnobilat pe Tatarcan cu o bucată de teren în spatele Complexului alimentar BIG din piaţa centrală a Botoşanilor.
Pe acel colţ de teren Tatarciuc a ridicat un mândru magazin de produse din carne şi un restaurant. Recunosc că de la magazinul lui Tatarciuc mă aprovizionez şi eu cu carne de porc, pentru că patronul are ferma sa proprie la Zăiceşti, iar porcii nu-i îndoapă cu E-uri, precum fac fermierii europeni. Apoi, carnea are şi slănină, precum porcii din gospodăria ţăranilor, ceea ce-i dă culoare şi gust natural fripturii la ceaun.
Şi pe la restaurant mai intru când am ocazia. O ceafă la grătar sau o tochitură moldovenească îmi amintesc de vremurile bune ale comunismului, când mâncai la restaurante tot ce-ţi poftea inima.
Făcând afaceri cu tatarciuc, fostul primar a descoperit la acesta cât de buni sunt micii din producţia fermei sale. Nu ştiu dacă micii i-au deschis lui Tatarciuc uşa la prefectul de atunci, Costică Macaleţi, dar ştiu că prefectul, din momentul în care a mâncat primul mic n-a mai mâncat şi de la alţii. Zilnic, şoferul său era văzut la ore de amiază la Tatarciuc, de unde ridica un pachet cu micii proaspăt fripţi destinaţi prefectului Macaleţi.
Acum, că Macaleţi a revenit în funcţia de prefect, în galantarul magazinului alimentar al lui Tatarciu au reapărut celebrii mici. Poftă bună, domn’ prefect! S-aveţi pe aproape şi un pahar cu bere, să nu se supere vreun mic şi să nu se lase înghiţit.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Poftă bună, domn’ prefect!”

  1. 1. gelu Says:

    Nu ma intereseaza articolulul dar Ion Tatarciuc nu este din Cotusca. Dupa cate stiu eu este din Avrameni – Adaseni. Desi sunt apropiate este o mica mare diferenta.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia