Nov 17

Vineri seară, la ora 20.00 am ieşit de pe Tele’M, fiind invitat la emisiunea „Dialog deschis”. De la Tele’M am trecut pe la redacţie pentru că mai aveam de rezolvat câteva probleme, după care m-am îndreptat spre casă.  Era în jurul orei 21.00.
Întreg Botoşaniul se afla cuprins de o ceaţă groasă iar vizibilitatea mult redusă. Când am ajuns în cartierul unde stau, respectiv Împăratul Traian zona spre gară, am observat prin ceaţă nişte umbre care se deplasau pe scuarul din mijlocul străzii.
Mi s-a părut curioasă această mişcare aşa că m-am deplasat pe trotuar până în direcţia lor. Era o echipă de vreo trei persoane pe care n-am putut să le disting la faţă din cauza ceţei. Se deplasau de la un stâlp de iluminat la altul şi rupeau afişele cu Dan Humelnicu şi Cristian Roman, candidaţii ARD, lipind în loc afişe cu candidaţii USL Mihai Baltă şi Viorel Grigoraş.
Echipa de rupători venea dinspre gară şi şi-a continuat munca de rupere şi lipire de afişe până la sensul giratoriu din intersecţia cu strada Octav Onicescu. De aici au urcat pe Octav Onicescu până la intersecţia cu Calea Naţională, în locaţia cunoscută drept chioşcul lui Chiorasca.
Aici staţiona un autoturism Skoda Octavia de culoare închisă cu nr. BT.03.AMA şi un timp cu burtică care coordona montarea în intersecţie a unor bannere USL. Echipa de rupători de afişe i-au dat raportul, după care au continuat munca lor pe aleea General Avramescu.
Interesantă operaţiune, mai ales că USL declarase înainte de înbceperea campaniei că ei vor o campanie curată, civilizată şi fără violenţe. Au femeile un proverb al lor nu tocmai elevat în limbaj dar extrem de sugestiv prin conţinut: Cine-şi crede bărbatul, să-i mănânce c…tul! Parafrazând într-un mod ceva mai intelectual: Cine se-n crede în USL, amarnic se va căi!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia