Dec 16

Conducerea Consiliului Judeţean Botoşani, prin vocea vicepreşedintelui Gheorghe Sorescu, a anunţat că societatea Nova Apaserv are dezlegare să debranşeze de la reţeaua de apă scările de bloc unde sunt datornici, chiar dacă sunt şi locatari care au plata la zi.
Este o sancţiune colectivă, de pedepsire a unei comunităţi de scară, aşa cum făceau înainte capii militari care aplicau pedepse cu moartea soldaţilor învinşi în luptă, alegând câte unul din zece în zece sau cum se proceda la pedepsirea civililor de către ocupaţi, atunci când civilii recurgeau la acte de sabotaj. E drept să se aplice o astfel de sancţiune? Nu-i drept!
Datornicii către societatea Nova Apaserv nu au apărut peste noapte. Ei sunt de luni şi ani de zile. Numai că cei din conducerea societăţii, în loc să acţioneze silit de la primele semne ale datoriei, au tolerat răii platnici care au continuat să acumuleze noi datorii. Cât a fost campania alegerilor locale şi parlamentare, nu s-a acţionat asupra datornicilor din raţiuni de vot. Acum, că alegerile au trecut, şi preşedintele Florin Ţurcanu, care s-a văzut cu sacii în căruţă cu tot cu amantă, a trecut la represalii. E drept? Nu-i drept!
De vreme ce eu sunt cu plata la zi iar de pe scară sunt doi sau trei datornici, eu de ce să sufăr, să rămân fără apă? Practic, Ţurcanu, cei de la Nova Apaserv mă instigă să-i dau în cap vecinului pentru că nu şi-a achitat factura şi m-a lăsat pe mine fără apă. E drept? Nu-i drept! Dacă-i dau în cap mă duc în puşcărie dar dacă societatea acţionează pe căile legale şi-l execută silit este totul corect.
Am mai comentat în acest sens. E.On nu mă pune să plătesc pierderile de energie electrică pe reţeaua de la intrarea în bloc până la contorul pe apartament. E.On Gaz mă pune să plătesc gazul după contorul individual şi nu după cel de la nişa de intrare în bloc.. Numai societăţile subordonate Consiliului Judeţean Botoşani şi Primăriei Botoşani mă pun să plătesc serviciile la hurtă şi nu după consumul individual. E drept? Nu-i drept!
Modern Calor mi-a băgat ţevile prin apartamentul proprietate ca să-şi livreze energia la vecinul de deasupra, eu având centrală proprie. După ce că mi-a intrat în casă cu forţa, mă pune să plătesc şi o anumită cotă de căldură. Aberant! Numai în România este posibil aşa ceva. Dacă tai ţevile, mă sancţionează legea penală. E drept? Nu-i drept!
Şi cei de la societatea Nova Apaserv m-au pus să plătesc consumul de apă după contorul de la subsolul blocului. Şi sta după ce m-au obligat să am contor individual. După ce că mă pun la plata unui consum de care eu n-am beneficiat, acum mă ameninţă că mă debranşează din cauza unui rău platnic de pe scară. E drept? Nu-i drept!
De ce tpate acestea? Pentru că nu suntem solidari în a ne apăra în faţa abuzurilor instituţiilor statului sau ale furnizorilor de servicii. Pentru că de fiecare dată mergem la vot şi le acordăm posibilitatea să ocupe funcţii de la nivelul cărora îşi bat, apoi, joc de noi. Pentru că votăm ca nişte cretini, fără să raţionăm şi fără să-i sancţionăm pe cei care-şi bat joc de noi. Iar eu şi alţii ca mine sunt acum în situaţia de a plăti oalele sparte de aceşti cretini. E drept? Nu-i drept!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia