Dec 20

Panarama formării guvernului României de către USL a făcut înconjurul lumii şi deliciul unor conducători de state şi jurnalişti străini. În Germania, marele cotidiene au scris că România va fi condusă de un guvern de penalişti. Presa franceză a constatat că premierul Ponta a conceput un guvern după modelul Franţei, numai că el n-a realizat, dând copy-paste pe modelul francez, că acesta nu se potriveşte deloc României. Pe la noi se spune că Ponta a nimerit cu guvernul precum Irimia cu oiştea-n gard.
De la Moscova, postul de limbă română Vocea Rusiei, a anunţat ironic că Guvernul Ponta a putut exista graţie bunăvoinţei preşedintelui Băsescu care s-a arătat faţă de acesta mărinimos, lăsând să se înţeleagă că Băsescu s-a pus astfel la adăpost de o nouă suspendare.
Trebuie să fii cretin rău de tot să nu-ţi dai seama că ceea ce Ponta vrea să fie viitorul Guvern al României nu este decât o adunătură de penalişti, plagiatori, incompetenţi. Şi putem exemplifica cu plagiatorul premier, cu trimisul în judecată Fenechiu sau anchetatul Dragnea, cu incompetentul Chiţoiu etc.
Însă drama cea mare este că noul guvern a tăiat şi va continua să taie în fondurile alocate de la buget pentru învăţământ, sănătate şi protecţie socială. De majorat salariile şi pensiile nu mai poate fi vorba. În locul lor, chiar din ianuarie, vom avea noi creşteri de preţ la combustibil şi energie electrică.
Cât a fost în opoziţie, Guvernul Ponta a acuzat Guvernul Boc că fură banii românilor strânşi cu trudă la buget. Deocamdată n-au arătat românilor nici un ministru hoţ din Guvernele Boc sau Ungureanu. Dar miniştrii USL sunt deja pregătiţi pentru hoţie la drumul mare.
Scandalul stă să izbucnească pentru că Ponta a stabilit că mai mulţi miniştri din partea PNL vor fi „miniştri delegaţi”. Asta înseamnă că nu vor avea semnătură să angajeze banii primiţi de la buget. Alţii vor dijmui aceşti bani, de la PSD. Cum să nu fie liberalii nemulţumiţi? Miniştrii PSD pot fura oricât vor iar cei ai PNL nu se pot înfrupta cu nimic. Nu-i etic!
Spunea Ponta că deşi s-au înmulţit parlamentarii cu 120, bugetul Parlamentului va fi acelaşi pentru că vor scădea salariile parlamentarilor. A minţit cu neruşinare. Cei 120 de parlamentari în plus vor primi câte o maşină de serviciu, care se va cumpăra. Vor avea şofer, şef de cabinet şi sumă forfetară pentru cheltuieli pe care nu trebuie să le justifice. Vor primi laptop-uri şi cameră la hotel La o primă evaluare, toate acestea se ridică pentru anul 2013  la câteva sute de milioane de lei actuali.
Ministerele create în plus vor avea nevoie de birouri, de dotări. Miniştrii vor angaja consilieri, şefi de cabinet, vor avea maşini de serviciu etc. Toate acestea înseamnă alţi bani. Una peste alta, parlamentarii în plus şi ministerele nou create vor angaja la anul, de la buget, peste un miliard de lei actuali. Şi aceasta în condiţiile în care s-au tăiat ajutoarele sociale la elevii din familii sărace, ajutoarele pentru nou-născuţi, s-au blocat din nou posturile din Sănătate, s-a redus lista medicamentelor gratuite şi compensate, s-a pregătit o nouă reducere de paturi din spitale, s-au tăiat tichetele de masă la bugetari şi tichetele de vacanţă etc.
Vă place, domnilor care aţi votat cu USL? Apocalipsa a venit peste români. Nu cea anunţată de mayaşi, ci cea concepută de Guvernul Ponta.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Vă place, domnilor votanţi ai USL?”

 1. 1. mmm Says:

  Daca am trecut peste apocalipsa numita PDL, vom trece si peste asta, cu siguranta!!!!!!

 2. 2. un roman Says:

  Nu prea ai dreptate domnule,nr.mare in parlament nu din cauza USL este si ce era sa votam ARD,PDL,OTV, aceiasi mizerie,am incercat o schimbare.Vor veni si timpuri bune cu politicieni care sa stie cum sa faca politici publice.Sa dam o sansa celor din guvern si sa vedem rezultate.Retineti va rog nu sant membru de partid,deci sant impartial.

 3. 3. un roman Says:

  Chiar sant curios cu cine ati votat ? UDMR, ?

 4. 4. nostradamus Says:

  USL= Ultimul Stinge Lumina

  Ps: Va doresc tuturor un an bun, dar ma indoiesc ca o sa-l averti.

 5. 5. goe Says:

  Si ce treaba are rotundu de cine cu cine voteaza iaca fleosc.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia