Jan 21

Numai bine ce sâmbătă seară, pe Tele’M Botoşani, s-a difuzat reportajul privind acţiunile bandei de tâlhari Ailincă, care a pus stăpânire pe satul Buhăceni din comuna Truşeşti, că duminică noaptea banda a dat o nouă lovitură.
Elena Basarab este femeie singură, soţul decedându-i de ceva ani. Rămasă cu o casă de copii, femeia se descurcă cum poate. Lucrează cu ziua pe la unii şi alţii şi sclipuieşte de mâncare pentru ea şi cei doi băieţi care-i mai are pe lângă casă, restul plecând să-şi găsească norocul în lume.
Vara, lucrează cu ziua la prăşit iar ca plată acceptă şi produse. Din munca de anul trecut a pus în coşer câteva sute kg de porumb ştiuleţi. Duminică noaptea spre luni banda de tâlhari a fraţilor Ailincă, vreo patru, au dat năvală în curtea femeii şi au furat tot porumbul depozitat în coşer.
Pentru că unul dintre băieţii săi a încercat să se opună furtului, fraţii Ailincă l-au bătut măr. Luni dimineaţă, agenţi ai Poliţiei Truşeşti efectuat cercetări. Ei continuă să spună că nu le pot face nimic fraţilor Ailincă pentru că ar fi handicapaţi. Sătenii nu sunt de aceeaşi părere, aceşti fraţi fiind mult mai sănătoşi şi buni de muncă decât mulţi dintre ei.
Mă aşteptam ca în urma difuzării reportajului ca cei din conducerea IJP Botoşani să acţioneze în vreun fel. Nimic! Cum nimic nu s-a întâmplat nici la nivel de Prefectură, prefectul tăcând ca mortul în păpuşoi.
Şi răbdarea oamenilor din Buhăceni are o limită. Ce aşteaptă Poliţia, ca satul să se adune şi să-i linşeze pe aceşti hoţi care-şi fac de cap? Va fi de ajuns o mică scânteie ca răscoala sătenilor să nu mai poată fi controlată. Chiar nu există leac pentru această bandă de hoţi? Eu cred că da. Tot chichirezul trebuie căutat la agentul şef de Poliţie Truşeşti, Constantin Panţâru, iar chichirezul îl poate găsi doar şefii săi de la IJP Botoşani.  Sătenii aşa cred!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia