Jan 22

Luni dimineaţă, în timp ce veneam la redacţie, prin dreptul barului lui Huşoschi de lângă clădirea Bancpost-ului, am fost oprit de o doamnă elegant îmbrăcată şi cu mult aur pe ea.
- Ştii, mi-au luat locuinţa. Ai lătrat la televizor până m-au evacuat.
Derutat, am întrebat-o cine este ea şi despre ce locuinţă vorbeşte. Aşa am aflat că aveam în faţă pe ţiganca Cociova, cea despre care în vara anului trecut am realizat un reportaj intitulat „Mişmaşuri ţigăneşti” şi din care rezulta că în Centrul istoric al Botoşanilor sunt ţigani care deţin două şi chiar trei locuinţe de la stat.
Cu Cociova am mai avut o întâlnire în stradă, anul trecut. Era îmbrăcată tot elegant, cu haină de piele şi tot cu mult asr pe ea. Şi atunci mi-ţa făcut scandal din cauza reportajului.
Ţuganca era foarte supărată şi acum pe cei de la Locativa i-au luat locuinţa, mai ales că are un copil cu handicap.. I-am spus că mai deţine o locuinţă pe strada Elena Rareş, din spatele Hotelului Rareş, aşa că n-are de ce să se plângă.
Desigur, locuinţa era închiriată de ţigancă la români pe o chirie de 300 lei lunar, bani care-i intrau în buzunar. Apoi, din cauză că ţiganca nu plătise utilităţile, locuinţa nu mai avea apă curentă şi alimentare cu energie electrică. Datoriile pentru utilităţi erau vara anului trecut pe la  suma de 10.000 de lei, bani pe care-i va plăti Primăria Botoşani din buzunarul nostru, aşa cum plăteşte şi pentru locuinţele părăsite de la ANL-uri.
M-a ameninţat ţiganca că va aduce la Botoşani reporterii ei de la Antena 3 şi am să dau socoteală. I-am spus că eu sunt rezervist de grăniceri şi n-am fost subalternul lui Voiculescu la Securitate, aşa că n-am a da socoteală celor de la Antena 3.
Pentru că nu m-am speriat de ameninţările sale, a schimbat tactica. Mi-a spus că dacă ar vorbi ea de afacerile celor din Primărie şi Locativa, ar fi vai şi amar de ei. M-am arătat dispus s-o filmez, dacă depune aceste mărturii. N-a acceptat dar s-a enervat din nou că am lătrat la televizor până am lăsat-o fără casă.
Am lăsat-o vociferând pe trotuar şi am plecat la redacţie. Am sunat la Locativa, pentru a mă convinge dacă ţiganca a fost evacuată cu adevărat. Inginerul Gornea mi-a confirmat faptul dar a ţinut să precizeze că locuinţa era pe numele mamei ţigăncii, Agapia Turcu, iar evacuarea s-a făcut din cauza datoriilor. Ţiganca nu m-a minţit dar nici n-a spus întreg adevărul.
Faptul că am lătrat le televizor cu folos, adică cei de la Locativa au acţionat pentru respectarea legii şi de către ţigani, mă bucură.
Înseamnă că totuşi reportajele realizate în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu au şi un ecou pozitiv. Va trebui însă ca de la lătrat să trec şi la muşcături. Adică să devin mai insistent cu cei care ar trebui să respecte şi să aplice legea în folosul cetăţenilor, stopându-le din abuzuri, Că de stârpit, aceste abuzuri ale funcţionarilor statului nu vor fi stârpite niciodată.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Am lătrat, dar va trebui să şi muşc!”

  1. 1. c. avrameanu Says:

    Rezon, coane Ioane!Asa sa faci!

  2. 2. Gogu Says:

    :) )))) Aveti dreptate !

  3. 3. Gogu Says:

    Ex Oriente Lux !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia