Jan 24

Mâine, 26 ianuarie, dacă na-r fi fost împuşcat la Târgovişte şi n-ar fi murit de moarte naturală, Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 95 de ani. C-o fi ajuns în Iad sau în Rai, nu ştim. Ce putem presupune este că dincolo, în lumea umbrelor, a avut parte de o judecată mai corectă decât cea de la Târgovişte.
Mort şi putred pe Pământ, în Rai sau în Iad, Ceauşescu are a se bucura Cultul personalităţii pe care l-a sădit în sufletul şi comportamentul românilor încă supravieţuieşte. Nu numai la nivelul urmaşilor săi la conducerea ţării ci mai ales la nivelul mulţimii care i-au fost pe post de aplaudaci vreme de ani.
Ieri, la Iaşi, s-a reprodus întocmai un tabloul al culturii personalităţii pe care generaţiile învârstă încă-l au viu în memorie.
Neocomunistul primar ieşean Gheorghe Nichita, dorohoian de-al nostru, a organizat în cinstea conducătorilor ţării o primire demnă să-l bucure pe Ceauşescu dar şi să-l facă gelos. Premierul Victor Ponta, istoricul repetent Crin Antonescu şi îndatoratul până peste urechi la Dan Voiculescu, micuţul Daniel Constantin, veniţi la Iaşi la sărbătoarea Unirii Principatelor, au avut parte de-o primire fastuoasă. Unii bătrâni, fie instruiţi de activiştii PSD ai lui Nichita, fie din obişnuinţă, s-au grăbit să sărute mâna premierului Ponta. Iar premierul parcă zbura de mulţumire.
De pe margine, un ieşean a încercat să-i spună lui Ponta că vrea pensii şi salarii majorate, nu scumpiri. Ca pe vremurile lui Ceauşescu securiştii, imediat oamenii de ordine ai lui Nichita l-au umflat şi dus departe de iubiţii conducători ai regimului USL.
Să ne amintim că tot la Iaşi, în campania alegerilor parlamentare, inspectorul popesc Stoica din cadrul Mitropoliei Iaşi l-a asigurat pe Po0nta, în faţa camerelor de filmat, că Biserica luptă pentru câştigarea alegerilor de către USL. La auzul unor asemenea angajamente, Ponta a rânjit cu gura până la urechi.
Ieri, când ieşeanul a ieşit din „decorul” stabilit de primarul Nichita ca să-l interpeleze pe premier, Ponta n-a auzit şi n-a văzut nimic. A şters-o englezeşte pentru a urca pe scenă şi a ţine un discurs sforăitor şi bogat în vestitele sale minciuni.
Cum să plângi de mila acestor bătrâni, victime ale manipulării neocomuniste, când ei, după proaspătul val de impozite şi taxe majorate, altele noi adăugate şi scumpiri piperate s-au îngrămădit să sărute mâna celui ce le este piază rea?
Bătrânii ăştia s-au îngrămădit la vot cu noaptea în cap şi-au adus neocomuniştii, baronetul PSD şi PNL, la putere şi tot ei le acordă cinstiri care tec fac să vezi şi să nu crezi aşa ceva.
Un cetăţean din Flămânzi, pe nume Răşitaru, aflat în conflict cu vecinul său, l-a acuzat pe acesta că i-a stropit în curte cu agheasmă malefică. Văzând ce-a fost la Iaşi, aş spune că Ponta a stropit cu agheasmă malefică  întreaga naţiune română. De aceea nu reacţionăm în nici un fel la ce ni se întâmplă din partea actualei Puteri.
Bucură-te, Ceauşescule, sămânţa sădită de tine rodeşte înfloritor!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Bucură-te, Ceauşescule!”

  1. 1. Emil Says:

    Stoica e purtător de cuvânt la Patriarhie. Nu la MMB. In rest, numai de bine.

  2. 2. cotusteanu Says:

    Totusi, e o alta atmosfera in tara, d.rotundu![ in comparatie cu "iepoca" lui boc!].De aceeasi parere e si edilul de Dangeni care “danseaza” de zor cu actualii…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia