Feb 03

Ieri, în comuna Drăguşeni, au fost alegeri pentru un nou primar, cel ales în iunie 2012 decedând în urma unei grele suferinţe de pe urma diabetului. Era de aşteptat ca sătenii să nu voteze candidatul USL, mai ales că acesta este o persoană care a adus multă suferinţă pe capul localnicilor.
Apoi, cu numai două zile în urmă, adică de la 1 februarie, Guvernul Ponta a introdus impozite pe veniturile ţăranilor atât de pe urma pământului cât şi de pe urma animalelor din curte. S-a mai introdus impozit de 16% şi asupra veniturilor obţinute din arendarea pământului. Dacă prin contractul de arendă s-a stabilit o cotă de 500 kg grâu la hectar, această cantitate va fi impozitată cu 16%, cetăţeanul urmând a primi de la arendaş doar 420 kg, restul constituindu-se în impozit la stat.
De la 1 februarie a.c., la un ha de teren ţăranul are de plătit următoarele impozite: 30 lei impozit pe teren, 50 lei impozit pe venit iar dacă valorifică producţia pe piaţă mai plăteşte 5,5% fond de sănătate şi 16% impozit pe valoarea încasată. Dacă însumăm cheltuielile angajate de la arat la recoltat, constatăm că toată vara ţăranul a muncit doar în folosul statului, munca sa fiind patriotică.
Majoritatea ţăranilor din Drăguşeni au votat cu candidatul USL pentru că de la Antena 3 le-a spus că astfel votează împotriva preşedintelui Băsescu care nu lasă USL-ul să guverneze în favoarea poporului. De peste nouă luni de zile România este condusă de Guvernul Ponta, dar la Drăguşeni se ştie că ţara este condusă de Băsescu.
Alţii au votat cu candidatul USL pentru că, luaţi cu maşina de acasă, li s-a dat şi o bancnotă de 50 de lei. Prin alte locuri din ţară, USL-ul a dat 100 lei de vot. La Drăguşeni, candidatul USL având multe datorii, din toată sărăcia sa a dat totuşi 50 de lei.
Alegerile de la Drăguşeni au fost câştigate de candidatul USL, dar nu pe merit. Succesul l-a dobândit prin minciună, prin cumpărare de voturi, prin mituirea votanţilor, prin ameninţări şi prin a se profita de ignoranţa localnicilor. Cei din Drăguşeni au ales un  primar care, în cei trei ani pe care-i are până la următoarele alegeri, îi va lăsa săraci liăiţi pământului. Ştiu şi ei acest lucru, dar l-au votat pentru că aşa ştiu ei de la Antena 3 că este mai bine.
La noi, la botoşăneni, prostia n-are leac. Am votat anapoda în iunie 2012 şi acum regretăm. Am votat prost şi în decembrie 2012 şi acum constatăm cu stupoare că ne sufocăm sub povara noilor impozite şi taxe. Nici după nouă luni de guvernare USL, botoşănenii n-au realizat că au fost duşi cu preşul, că le-au fost servite numai minciuni, că sunt minţiţi şi manipulaţi şi acum.
La botoşăneni, la români în general, prostia este o boală incurabilă. Poate când Guvernul Ponta le va lua şi lingura cu care mănâncă se vor deştepta ţi ţăranii noştri. Câtă vreme le mai iese fum pe coşul casei şi nu plătesc nimic pentru el, că-i fum de tizic, vor aplauda cu zel şi vor susţine cu tărie USL-ul şi Guvernul Ponta. Asta, da prostie!

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “La botoşăneni, prostia n-are leac”

 1. 1. un cetatean Says:

  Oare nu PDL-ul a saracit tara? Oamenii stiu ca nimeni nu le va da “lapte si miere” dar taxeaza PDL-ul pentru ca o merita!!!!Iar PP-DD-ul e o mocirla in care se balacesc multi dubiosi.

 2. 2. un cetatean Says:

  Bravo USL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I-ati ciuruit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. 3. un cetatean Says:

  DECESE Vineri, 01-02-2013, in urma marsului efectuat in Draguseni,a incetat sa mai existe organizatia locala PDL Draguseni. Inmormantarea a avut loc in data de 03-02-2013 odata cu numararea voturilor,dupa ora 21:00. Dumnezeu sa-i pedepseasca !!!++++++++++++++++++++++

 4. 4. fan Says:

  Prosti gramada,se multumesc cu ce curge printre degete.Informatia nu se ia numai de la televizor(respectiv Antena3),trebuie sa mai deschizi si cate o carte sau un ziar(bine nu pentru fata de la pagina 5).Nu se gandesc ,ca cei care guverneaza acum au fost la putere multi ani si cel putin pentru judetul nostru nu au facut nimic,din contra au stricat si ce era bun.Ce am reprezentat noi pentru ei, masa de vot, usor de manipulat cu pomenile promise….asta din cauza prostiei si ignorantei unora.

 5. 5. cata dangeanu Says:

  Mersi, don ioane pt. grja ce ne-o porti!Aferim dar…nu e cazul! Ne descurcam, asa “prosti” cum ne crezi.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia