Feb 07

Am scris editorialul „Curva deputat” explicând că expresia nu viza viaţa sexuală a celor nominalizaţi ci calitatea lor de politicieni, avându-se în vedere expresia arhicunoscută „Politica este o curvă”.
Potrivit DEX-ului, politicianul nu este considerat numai a fi o curvă ci „Persoană care face din politică un mijloc abil şi demagogic de realizare a intereselor”  Dacă în conţinutul editorialului pomenit m-am referit la deputaţii Roxana Anuşcă şi Verginel Gireadă, de această dată mă voi referi la o politiciană de rang mai micuţ, dar extrem de eficientă în domeniu.
Cătălina Lupaşcu era până mai ieri o biată anonimă, director de grădiniţă, care în loc să se ocupe de educaţia copiilor cocheta cu anumiţi bărbaţi. Nu ştiu dacă această experienţă acumulată la grădiniţă i-a deschis calea spre o carieră politică, dar de cum a fost descoperită de fostul preşedinte PNL Liviu Câmpanu, Cătălina Lupaşcu a urcat repede treptele politicii spre funcţii tot mai importante. Când Ţurcanu a primit de la Câmpanu ştafeta preşedinţiei PNL, Cătălina Lupaşcu a figurat pe inventarul de predare.
Tot deschizând şi închizând farmecul trusoului politic în faţa cui a trebuit, Cătălina a ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Considerată a fi o persoană lipsită de cultură generală, cu o educaţie fragilă, slab pregătită profesional dar cu ambiţii politice deosebite, ca vicepreşedinte al CJ Cătălina n-a reuşit nimic spectaculos. Doar că s-a ales cu porecla de „Gogoşica parfumată”
Porecla a primit-o când a făcut parte din comisia trimisă de fostul preşedinte al CJ Mihai Ţâîbuleac la Memorialul Ipoteşti pentru a fi mazilit din funcţia de director eminescologul Valentin Coşereanu. Pentru că se plimba ţanţos pe holurile Memorialului, privind tâmp la tot ce vedea şi nu înţelegea, funcţionarii de aici au comparat-o cu o „Gogoşică parfumată”, aluzie la fizicul său de femeie plinuţă.
Prin accederea la putere a USL, Cătălina a ajuns inspector şcolar adj., deşi nimic din activitatea s-a profesională n-o recomanda pentru o astfel de funcţie. Şi-a îndeplinit cu cinste rolul de ruşine a corpului didactic botoşănean iar acum a pus ochii pe postul deţinut de Ion Ilie, cel de director la Centrul Judeţean de Conservarea Tradiţiilor Populare.
Dacă Gogoşica va ajunge în acest post, instituţia fiind considerată una care joacă un rol crucial în păstrarea şi conservarea comorilor noastre culturale tradiţionale, atunci şi această redută a culturii adevărate se va prăbuşi.
Politica este o curvă iar Cătălina face politică. Politicienii sunt demagogi care urmăresc doar realizarea intereselor lor iar Cătălina este politician.
Iată pe mâna cui vrea preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Florin Ţurcanu să dea tradiţiile noastre culturale, cercetarea ştiinţifică a acestora şi conservarea lor. Dar să nu ne mirăm pentru că şi Ţurcanu este politician.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia