Feb 10

Despre Florin Ţurcanu eu am spus întotdeauna, şi nu mă dezic, că este modest în domeniul culturii generale dar este un politician abil, şiret şi care simte instinctual drumul pe care trebuie să păşească.
Ţurcanu este un politician dur, care nu acceptă compromisuri şi care nu iartă pe nimeni atunci când acel „nimeni” îi stă în calea acţiunilor sale. El nu se sfiieşte să-i mazilească pe toţi cei care cârcotesc la deciziile sale.
S-a scris mult despre cum Ţurcanu a epurat PNL-ul de toţi cei care constituiau pentru el un pericol la conducerea PNL. De pe urma acestor maziliri din partid a celor incomozi s-a ales şi cu un dosar penal, aflat acum pe rol la Tribunalul Botoşani, Ţurcanu fiind acuzat de procurori pentru infracţiunea de „fals intelectual şi uz de fals”.
Cu ani în curmă am atras prin comentariile mele atenţia asupra lui Florin Ţurcanu, în sensul că suliţanul este un tip ambiţios şi care va face carieră politică folosind orice mijloace va considera că-i sunt de folos. Iată că previziunea mea s-a împlinit, cum s-au împlinit şi altele.
În momentul de faţă, Florin Ţurcanu poate fi considerat cel mai puternic om politic din judeţul botoşani. El îl domină şi-i poate da oricând prefectului Macaleţi lecţii de cum trebuie folosită puterea în interes de partid şi personal. Dealtfel, prefectul este prea nătăfleţ din fire ca să poată sta în calea lui Ţurcanu s-au să-l domine cu ceva.
Numai că acest mariaj nefericit şi nefiresc dintre PNL şi PSD a început să-i dea insomnii lui Ţurcanu. Obişnuit să dărâme tot ce-i stă-n cale, buldozerul Ţurcanu s-a proptit în zidul PSD-ului, constatând că-i prea lung ca să-l înconjoare şi-i prea rezistent ca să-l dărâme.
Ţurcanu a descoperit şi acum ceea ce ar fi trebui să ştie de la istoria din şcoala generală şi liceu, cum că cei mai periculoşi politicieni sunt cei de stânga, iar dintre toţi cei de stânga comuniştii, moriunde s-ar afla, aduc cu ei mari nenorociri. Iată că Ţurcanu, care a reuşit să facă linişte în PNL şi să curme luptele pentru putere, se luptă acum cu un duşman de o cu totul altă factură. Nepoţii comuniştilor, adunaţi sub pulpana tătucului Iliuescu, şi-au ascuns istoria lor aducătoare de nenorociri sub faldurile largi şi stufoase ale social-democraţiei. Un astfel de duşman este ca o hologramă. Îl vezi dar când vrei să-l loveşti constaţi că-n faţa ta este doar aer.
Obişnuit să lupte cu duşmani în carne şi oase, Ţurcanu are acum a se lupta cu o hologramă întrupată de ideologia comunistă ambalată în mantia mincinoasă a social-democraţiei. Pentru că nu-i un analist politic de forţă şi profunzime, ci nativ, Ţurcanu nu poate înţelege cine-i duşmanul din faţa sa, cât de periculos este şi cum poate fi învins.
Aşa a ajuns ca, sâmbătă, să se plângă colegilor liberali cât de grea este viaţa sa alături de PSD şi cât venin îi servesc zilnic aceştia. Lupta dintre Ţurcanu şi PSD îmbracă forme radicale. Ţurcanu a început să fie bântuit de stafia roşie a social-democraţilor şi a început să aibă coşmaruri.
În momentul de faţă PSD  Botoşani este într-o degringoladă totală, măcinat de lupte interne pentru preşedinţia partidului. Aşa cum istoria ne-a demonstrat că regimurile comuniste au fost totdeauna fragmentate de lupta pentru putere şi liderii s-au eliminat fizic unii pe alţii, nici PSD Botoşani nu poate face excepţie. Diferenţa este că ei se elimină unii pe alţii prin mijloace imorale, meschine, lovituri pe la spate şi nu fizic precum bunicii lor comuniştii.
Ţurcanu are acum un prilej unic de a arunca PSD-ul afară din preferinţele electoratului botoşănean, pentru că şi el ştie să lupte cu mijloace neconvenţionale, să mânuiască cu folos armele vicleniei şi ale loviturilor pe la spate prin demascare şi execuţie publică. Are suficient sprijin în media locală ca să-l poată folosi într-o astfel de luptă.
Nu sunt fan Ţurcanu, dar dacă voi constata că este dispus să se lupte cu PSD-ul de la egal la egal, îl voi sprijini. Îi recomand să înceapă lupta prin a-l prinde pe tinerelul Portariuc, a-i da jos pantalonii şi a-i trage câteva pălmuţe la fundul gol ca să nu se mai joace cu botoşănenii de-a primarul. Dar în acelaşi timp să aibă mare grijă. Comuniştii travestiţi în social-democraţi sunt extrem de periculoşi şi nu iartă. Ca-n melodia postată pe site-ul Jurnalului.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia