Feb 11

Marele demagog liberal, care s-a transferat din Parlamentul României în fruntea Ministerului Sănătăţii, odată revenit pe postul deţinut în Guvernul Tăriceanu, face ce ştie el că-i mai bine pentru teşchereaua sa şi visteria PNL.
Mă refer aici la fostul şi actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolasescu, singurul contabil din România care a ajuns în fruntea celui mai sensibil minister pentru a doua oară.
Recent, Nicolaescu a anunţat că va relua Programul de verificare a sănătăţii populaţiei. Acest Program l-a mai iniţiat şi în anul 2008, spre sfârşit de mandat, când a cheltuit peste 50 milioane de euro din banii Sănătăţii fără ca populaţia sau sistemul sanitar să simtă vreo îmbunătăţire.
În schimb, de pe urma acelui program au câştigat sume consistente patronii laboratoarelor private de analize medicale, importatorii de reactivi chimici pentru analize, medicii de familie şi patronii de farmacii. A mai câştigat şi Poşta Română, care a trebuit să transporte la destinaţie milioanele de plicuri cu cuponul de analize.
La nivelul judeţului Botoşani nu s-au prezentat la analize nici jumătate din populaţia judeţului. Cei care s-au prezentat au descoperit că suferă de anumite boli… şi atât. La nivel naţional nu s-a constatat  o îmbunătăţire a măsurilor de tratament, nu s-au alocat bani mai mulţi la spitale pentru a-i trata pe cei descoperiţi bolnavi, nu s-au alocat mai multe fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate.
Singurul lucru care s-a realizat 100% a fost cheltuirea integrală a celor 50 milioane de euro alocate Programului, deşi la nivel naţional, la analize, s-a prezentat doar 60% din populaţie. Pe ce s-au cheltuit banii ştie doar fostul şi actualul ministru Nicolaescu.
Că ministrului i-a mers bine atunci, nu trebuie să ne mai întrebăm sau să punem la îndoială acest fapt. Dovada o avem că Nicolaescu vrea iarăşi să fitui din bugetul sărac al Sănătăţii alte 50 milioane de euro pentru un alt rând de analize. De vreme ce există nişte evidenţe cu cei descoperiţi ca bolnavi în urma aplicării programului anterior, ar fi mult mai util ca banii alocaţi unui nou Program să fie folosiţi pentru tratarea celor bolnavi deja. Dar dacă s-ar aloca banii pentru aceste tratamente, Nicolaescu şi clica lui n-ar mai putea fura sau ar fura foarte puţin, adică neîndestulător.
Câţi dintre noi conştientizează ce se ascunde de fapt în spatele vorbelor pompoase, frumos ambalate în promisiuni deşarte, ale demagogului Nicolaescu? Puţini, foarte puţini! Restul, adică majoritatea, s-au dus la vot şi au votat schimbarea. Au schimbat hoţii sătuli cu cei flămânzi. Iar flămânzii s-au aşezat la masa cu bucate şi chefuiesc, inclusiv pe seama sănătăţii noastre. Măcar de ne-ar fi de învăţătură de minte, dar nu cred!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia