Feb 26

În calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu chiar se crede împărat. Nu un împărat din cel care ţine la popor şi care alină suferinţele acestuia, ci un împărat de tip satrap persan care e are drept de viaţă şi de moarte asupra supuşilor.
Despre lipsa de educaţie juridică a lui Florin Ţurcanu n-are rost să mai comentez. Licenţiat în drept pe uşa din spate, dacă DNA-ul ar dori cu adevărat să verifice legalitatea diplomei sale de licenţă, ar trebui să-l încătuşeze imediat cu acei profesori ieşeni care i-au dat foaia matricolă şi profesorii din Alba Iulia care i-au adus diploma de licenţă şi i-au înmânat-o la o ciorbă de peşte pe malul lacului Dracşani. Există martori dispuşi să confirme toate aceste afirmaţii ale mele, unul dintre aceşti martori însoţindu-l la negocieri.
Ţurcanu n-are nici un respect faţă de lege, habar n-are de fundamentele statului de drept şi crede că poate face orice-i dictează propriile interese sau interesele clicii care nîl susţine. Dealtfel, pentru că n-a respectat legea, este acum judecat de Tribunalul Botoşani pentru infracţiunea de fals intelectual şi uz de fals.
Se pare că Ţurcanu nu simte nicio frică de pe urma acestui proces de vreme ce repetă din nou încălcarea legii, de această dată prin respectarea în spiritul şi litera ei a unei sentinţe judecătoreşti. Geanina Pintilii a fost directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani până ce preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a ajuns Mihai Ţâbuleac.
Din raţiuni pur politice, Ţâbuleac a schimbat-o din funcţie. Pintilii s-a adresat instanţei de judecată iar judecătorii au dispus, definitiv şi irevocabil, repunerea pe postul avut. Sentinţa judecătorilor i-şa stricat lui Ţurcanu planurile ce le are cu această Direcţie, unde deja îşi plasase omul de încredere ing. Sorin Clim, cel care s-a dovedit de o incompetenţă crasă în timpul cân judeţul se afla sub zăpadă.
Ţurcanu a încercat s-o păcălească pe Pintilii, oferindu-i un alt post în cadrul CJ, post de pe care o putea da afară oricând ar fi voit. Dacă Pintilii accepta postul oferit de Ţurcanu, însemna că renunţa de bunăvoie la dispozitivul sentinţei judecătoreşti de a fi repusă director. Am atenţionat-o pe Pintilii ce pericol o paşte.
Nu ştiu dacă a avut în vedere comentariul meu sau sfatul altora, dar Pintilii a refuzat postul lui Ţurcanu iar acesta se vede obligat s-o instaleze director la DJDP în locul omului său Sorin Clim. Aflat în menghina sentinţei judecătoreşti, Ţurcanu a schimbat tactica. A început s-o şicaneze pe Pintilii. Pentru început i-a luat biroul de director şi i l-a dat vicepreşedintelui CJ Gheorghe Sorescu, pe motiv că acesta supraveghează activitatea Direcţiei.
O tâmpenie marca Ţurcanu, izvorâtă din tupeul acestuia se a se juca cu legile statului. Dacă Sorescu are de supravegheat activitatea Direcţiei, o face din biroul său din sediul C J. El nu va sta opt ore la sediul Direcţiei. Pe lângă această şicană, Ţurcanu pare să-ş pus oamenii să conteste venirea lui Pintilii la postul avut. Angajaţii Direcţiei n-au nici un drept să se opună unei sentinţe judecătoreşti, iar dacă o fac comit o infracţiune şi trebuie traşi la răspundere. Cum o infracţiune comite şi preşedintele Ţurcanu prin poziţia pe care s-a situat în ce priveşte respectarea hotărârii judecătoreşti.
Ţurcanu se crede nai presus şi mai puternic decât legea. Aşa au crezut şi Năstase, Remeş, Mureşan şi alţii mult mai educaţi şi mai rafinaţi în a frauda legea dar au ajuns după gratii. Ţurcanu pare a se grăbi să le ţină de urât. Poate îl ajută procurorii, ca să nu mai sufere omul de sindromul libertăţii.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia