Feb 27

Vineri, săptămâna trecută, am citit în presa locală o ştire care m-a bucurat. N-am putut comenta pe seama ei, fiind luat de valul altor evenimente ale zilei. Primarul Ovidiu Portariuc susţinea că a avut un dialog cu patronii magazinelor din Centrul vechi al Botoşanilor din care a desprins cam ce trebuie făcut pentru revigorarea economică na acestei zone a oraşului.
În emisiunea mea de joi seara, când sunt invitat la Tele’M Botoşani pentru a comenta principalele evenimente consumate în municipiul Botoşani şi judeţ, am afirmat că Centrul vechi al Botoşanilor nu poate fi revigorat fără a se găsi mijloace de a-i atrage pe botoşăneni în această zonă. Am mai adăugat şi alte sugestii.
Toate propunerile mele s-au regăsit în declaraţia primarului, semn că a urmărit emisiunea. Cu ce-au propus patronii, cu ce-am sugerat eu şi mai ales cu contribuţia semnificativă a primarului, s-a conturat un plan care dacă va fi respectat, inima istorică a Botoşanilor va putea bate din nou cu vigoare iar noi să ne mândrim cu frumuseţile arhitectonice de provenienţă medievală pentru care suntem invidiaţi de multe oraşe din ţară mult mai cu pretenţie decât noi.
Primarul Ovidiu Portariuc a ajuns la concluzia că Pietonalul Unirii trebuie să rămână loc de promenadă iar târgurile de tot felul, acţiuni distractive sau care marchează prezenţa unor evenimente să se desfăşoare în Centrul vechi.
Apoi, patronii se vor putea orienta spre baruri şi cafenele, cu mese stradale, astfel ca trecătorul prin zonă să poată poposi la o bere sau o cafea şi să se bucure de privelişte.
Sunt şi botoşăneni care nu cred în revigorarea economică a zonei până ce nu sunt mutaţi ţiganii din locuinţele sociale ce le deţin. Problema ţiganilor se va rezolva de la sine. Dacă zona se va aglomera din nou, în scop comercial şi recreativ, civilizaţia românilor nu se potriveşte cu comportamentul ţiganilor. Vor pleca ei singuri, când vor vedea că nu mai sunt stăpânii locului. Desigur, şi prezenţa organelor de ordine le va descuraja practicarea îndeletnicirilor lor vechi de secole.
Singurul lucru care mai rămâne de făcut este ca primarul Ovidiu Portariuc să se ţină de cuvânt şi să aplice ceea ce şi-a propus şi a promis. Nu văd nimic care să-l împiedice!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Şi Portariuc poate gândi constructiv”

  1. 1. Gogu Says:

    Banii vorbesc ?

  2. 2. iulian Says:

    revigorarea asta este o utopie, tiganii nu vor pleca de acolo in veci

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia