Mar 01

Vineri, Vasile Blaga, preşedintele PDL na venit la Botoşani ca să ceară organizaţiei de aici susţinere politică pentru moţiunea sa de a fi reales preşedinte. Încă de pe vremea când era ministrul Administraţiei şi Internelor, l-am asemuit pe Blaga cu un buldog, şi asta pentru comportamentul său aparent liniştitor dar repede muşcător la adresa adversarilor politici din partid sau din exterior.
Vasile Blaga este bun politician care şi-a cam încheiat cariera. În alegerile locale şi parlamentare de anul trecut, ca preşedinte, el n-a demonstrat abilităţi care să ajute partidul să iasă din aceste alegeri cu fruntea sus. Strategia sa politică, dacă a avut una, nu s-a pliat pe rezultatele Guvernului Boc şi n-a reuşit să facă electoratul să înţeleagă necesitatea măsurilor de austeritate adoptate de premierul Emil Boc şi echipa sa guvernamentală.
Mai mult, în loc să-şi asume actul guvernării, unul meritoriu dealtfel de a scoate România din criza economică, Blaga a acceptat o alianţă politică care s-a dovedit ineficientă în cele două campanii electorale.
În loc să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte, ca act de a-şi asuma responsabilitatea dezastrului politic în care se află PDL, el vrea să mai stea în fruntea partidului încă un mandat. Dacă cei din PDL, mă refer la cei intraţi în partid cu bună credinţă şi nu din oportunism, nu vor lua atitudine şi nu-l vor îndepărta pe Vasile Blaga de la conducerea partidului, PDL va dispărea în scurt timp ca partid. Am mai afirmat acest lucru!
Din păcate, nici cei din conducerea PDL Botoşani, la fel de vinovaţi de rezultatele dezastruoase ale alegerilor ca şi Blaga, nu s-au trezit la realitate. Ei au promis sprijin lui Blaga, mai făcând un pas spre dezastrul  final, spre bucuria celor din USL.
Este inexplicabil sprijinul acordat de Cătălin Flutur lui Blaga, în condiţiile în care Blaga n-a făcut nimic pentru Botoşani, cât timp Flutur a fost primar. Dacă Flutur se poate lăuda cu ceva realizări în ultimul său mandat de primar, trebuie să-i mulţumească Elenei Udrea, care i-a călcat de mai multe ori prin Primărie şi care i-a repartizat banii necesari investiţiilor iniţiate în municipiul Botoşani.
Nu Blaga l-a sprijinit pe Flutur pentru a demara proiectul „Cornişa”, ci Elena Udrea când era ministrul Dezvoltării şi Turismului. Cel puţin din respect pentru ce-a făcut Udrea pentru Botoşani, Flutur nu trebuia să-i dea lui Blaga un răspuns ferm de susţinere.
Dar cum şi la Botoşani, ca şi Blaga în plan naţional., Flutur are probleme în partid, apărând voci care l-au criticat pentru cum s-a implicat în alegerile din anul trecut, cei doi şiu-au strâns mâna forţaţi de situaţia comună în care se află.
A mai spus Blaga că primarii PDL care n-au susţinut partidul în alegerile parlamentare ar trebui excluşi din partid. Asta aşteaptă şi ei! Dacă mâine vor fi excluşi, a doua zi vor fi cu toţii în PNL-ul lui Ţurcanu. Ei sunt şi acum cu Ţurcanu dar nu pot oficializa situaţia de fapt pentru că şi-ar pierde mandatul de primar dacă pleacă din PDL. Dacă sunt daţi afară, atunci nu-ţi pierd mandatul, ceea ce şi urmăresc, cu excepţia primarului de la Ibăneşti şi Pomârla.
Am mai spus-o, dacă PDL Botoşani vrea să mai aibă susţinere în judeţ la viitoarele alegeri, ori îşi recuperează primarii, stând la dialog cu ei, ori îi exclud şi îşi refac organizaţiile comunale cu alţi oameni. Au în faţă cel puţin patru ani, timp suficient să se reorganizeze. Dar să înceapă reorganizarea de la vârf, adică de la Botoşani, şi să dispară din partid cei care au oi imagine proastă, precum Florin Ghiorghiţă.
Credibilitatea se va câştiga cu lideri noi, cu o conducere nouă, actualii urmând a face un pas în spate. Ceea ce va trebui făcut şi la Convenţia Naţională din această lună.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Buldogul portocaliu a ajuns şi la Botoşani”

 1. 1. Daniel Says:

  Flutur al nostru poate ar tine cu Udrea dar daca Flutur de la Suceava merge cu Blaga este putin fortat sa faca si el la fel.
  Dar daca iese Udrea este dezastru pentru amandoi

 2. 2. Camelia Says:

  Atitudinea lui Flutur spune mult despre caracterul sau…PDL Botoșani ar trebui sa-si aleagă cu totul alta conducere.Cu oameni ca Flutur,Alexa,Gheorghita nu mai au vreo șansa.Toti sunt la fel…Daca exista un merit ,in schimbarea la fata a orașului, acela este al lui Gheorghe Flutur-varul.Fara el Catalin Flutur nu ar fi făcut absolut nimic.Exista si o diferența de la cer la pământ între cei doi…

 3. 3. pietrarul Says:

  Camelia,Botosani-ul a avut un deputat ca sef la comisia buget-finante multi ani, a scapat el vreun leut in plus pt Bt? vorbeti de pe peretii uslinosi.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia