Mar 10

Pe măsură ce timpul se scurge  pentru români sub guvernarea premierului Victor Ponta, tot mai clare sunt semnele că acesta este reîncarnarea înaintaşului său Emil Boc.
Primele semne ale reîncarnării le-a dat la iveală ministresa Maria Grapini,  ministrul delegat la Ministerul  Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, când a introdus impozitul forfetar pe venitul societăţilor comerciale mici. Acest impozit, pentru cine-şi aduce aminte, a fost introdus sub Guvernul Boc de către ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea. Hulit în cor de întreg USL-ul în acele vremuri ale lui Boc, impozitul forfetar pe venit a devenit extrem de îndrăgit de acelaşi USL ce l-a dat românilor pe marele şi iubitul premier plagiator Victor Ponta.
A mai condamnat cu asprime şi considerată o măsură nemiloasă a Guvernului Boc, acelaşi USL aflat în opoziţie, diminuarea salariilor bugetarilor şi a pensiilor mai mari de 700 lei. Plângeau liderii USL de mila bugetarilor şi a pensionarilor de sărea cămaşa de pe ei.
Acum, premierul Ponta recurge exact la aceleaşi mijloace folosite de premierul Boc. Nu taie din salariile bugetarilor, fiindcă abia a reuşit să le reîntregească, dar reduce personalul cu 15%. Ori să reduci salariul, ori să reduci personalul, motivaţia este aceeaşi: nu sunt bani la buget pentru a se mai plăti salariile bugetarilor la nivelul cuantumului actual şi la numărul de personal existent.
Ca fraierii de români să nu-şi aducă, cumva, aminte de vremurile triste din perioada lui Boc, Ponta a venit cu găselniţa de a reduce personalul bugetar că este prea numeros.
Nu măsura reducerii o contest eu, căci estre una necesară şi de a preveni o situaţie mai gravă, când se poate ajunge în situaţia ca bugetarii să nu mai poată fi plătiţi. Dar susţin cu tărie, şi rog susţinătorii USL, care au făcut coadă la secţiile de votare, să fie de partea mea, ca premierul Ponta să înceapă reducerile de personal cu a-şi reduce suita de consilieri personali, persoane plătite de pomană din bugetul statului.
Apoi, să desfiinţeze şi dreptul miniştrilor de a avea consilieri personali. N-au nevoie de aşa ceva pentru că în schema ministerului sunt posturi de funcţionari care ştiu mai bine ce are de făcut ministrul decât aceşti consilieri aduşi de prin sediul de partid.
De asemenea, să reducă ministerele nou înfiinţate şi chiar să reducă din numărul celor avute de Guvernul Boc. Să dea o HG prin care să desfiinţeze de la Prefecturi, Consilii judeţene şi primării consilierii personali ai prefectului, preşedintelui CJ şi primari. Toţi aceştia sunt în realitate membri ai USL care, ori sunt rude cu mahării respectivi, ori au primit funcţia ca recompensă pentru munca în partid.
Numai aceste măsuri dacă le aplică, a redus numărul bugetarilor cu 5%. Restul de 10% îl va descoperi în sutele de funcţionari care foiesc zilnic prin sediul Direcţiilor de Finanţe, ANAF-iuri care nu au activităţi de control ci de muncă birocratică la birou. S-au umplut aceste instituţii cu calculatoare care să înlocuiască munca omului dar în loc să fie redus, personalul s-a înmulţit. Cele mai multe şi inutile angajări s-au făcut sub Guvernul Tăriceanu şi de atunci n-a îndrăznit nimeni să curăţe schema.
Şi reducerea de personal bugetar este o măsură preluată de la Boc, deci o a doua dovadă de reincarnare a acestuia în premierul Ponta.
Putem râde, că aşa face românul la necaz, dar să ştiţi: purceaua-ii moartă în coteţ. Impozitele şi taxele s-au majorat, au apărut altele noi, preţurile la gaz, curent electric au crescut nejustificat de mult, protestele se înmulţesc. Acestea nu mai sunt semne ale reîncarnării lui Boc, ci ale lui Miron Cozma. Se anunţă o nouă epocă a mineriadelor, caracteristică dominantă a guvernelor social-democrate.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Reîncarnarea lui Boc şi…”

  1. 1. pietrarul Says:

    Ponta este prietenul botosanenilor.,In decembrie a promis asfalt pe toate drumurile din judet.. …….si se vor asfalta cand v-a zbura porcul

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia