Mar 12

Mureau românii şi habar n-aveau că moartea lor li se trage de la laptele pe care omenirea-l bea poate de zeci de mii de ani, dacă nu de mai mult timp. A fost nevoie ca ministrul Agriculturii să ajungă vuvuzela lui Voiculescu, acest Daniel Constantin, iar în fruntea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor Mihai Ţurcanu, mioriticul botoşănean cu rădăcina arborelui genealogic în Dracşani, în curtea crescătorului de oi Florea Ţurcanu. ca românii să afle că laptele pe care-l beau de moşi- strămoşi conţine o substanţă cancerigenă numită aflatoxină.
Cunosc un medic cam trăsnit în tot ce spune şi face, dar care este un excepţional profesionist. L-am întrebat despre efectele acestei toxine. A râs şi mi-a spus că de când dau animalele lapte, nu numai vacile, aflatoxina a fost acolo din totdeauna. Pârdalnica toxină este de fapt o ciupercă care creşte peste tot în natură şi pe care animalele o înghit odată cu păscutul ierbii, cu mâncatul fânului iarna sau orice alt furat pe care s-a aşezat o pată de mucegai.
Bine, am zis eu, dar produce această toxină cancer? A râs din nou. Nu adlatoxina produce cancerul ci alimentele asimilate pe lângă laptele consumat, acele alimente pline de E-uri. Laptele este un dezintoxic  şi nu un lichid dăunător organismului.
M-a întrebat medicul respectiv dacă luni seară am urmărit pe postul TV B1 intervenţia în direct a lui Mihai Ţurcanu din emisiunea lui Robert Turcescu. Am văzut acea parte a emisiunii şi mi-a fost ruşine că pe post s-a accentuat de mai multe ori că Ţurcanu este din Botoşani. S-a comportat lamentabil, n-a ştiut să explice nici măcar profan, nu ştiinţific, cei cu aflatoxina asta şi de ce s-a creat atâta scandal pe seama ei.
Până la urmă, cu stilul lui agresiv, Turcescu a aflat că de fapt tot scandalul se iscase din cauză că fermierii şi procesatorii români de lapte stau în calea vânzării produselor lactate importate din Ungaria, Austria şi alte ţări din UE. Toată panarama avea menirea de a discredita la vânzare produsele firmelor româneşti. Dealtfel, neisprăvitul de Ţurcanu, că altfel nu post să-i spun, a şi declarat că produsele lactate din Ungaria sunt sigure.
Eu cred că în spatele acestui scandal se află Dan Voiculescu şi al lui Institut de Produse Alimentare luat moca de la stat. Daniel Constantin, ministrul Agriculturii pus de Voiculescu şi dator putred către acesta, n-a făcut decât să execute ordinele lui Voiculescu. Interesant ar fi de aflat ce vrea sau ce urmăreşte Voiculescu prin provocarea acestui scandal. Cred că urmăreşte ceva ce-l presează, de riscă atât de mult. Sper ca presupunerea mea să se confirme în curând.
În ce-l priveşte pe botoşăneanul nostru Mihai Ţurcanu, el nu-i decât un executant al unor ordine primite, prost îndeplinite din cauza incompetenţei sale profesionale. De aceea i s-a cerut public demisia de mai multe organizaţii profesionale din domeniul zootehnic şi alimentar.
Cert este că europenii privesc uimiţi la ce fac românii şi nu-şi pot explica de ce-şi sabotează singuri producţia alimentară de vreme ce nu le-a impus-o nimeni.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Aflatoxina, pâinea şi circul românesc pentru UE”

  1. 1. Adrian Says:

    Voiculescu este actionar la Sanlacta jud Mures. A vrut sa denigreze laptele importat si a obtinut exact opusul. Bravo.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia