Mar 21

În 2011, când ocupa scaunul de deputat, Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub acuzaţiile de fals intelectual în forma continuată (19 acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (9 acte materiale, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 289 cp. cu închisoare de la 3 luni la n3 ani..
Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie – iulie 2009, deputatul Florin Ţurcanu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal – filiala Botoşani (funcţie ocupată începând cu primăvara anului 2009), a semnat o serie de hotărâri în care se consemna, în mod necorespunzător adevărului, că diferiţi membri ai acestei organizaţii politice au fost excluşi din partid prin hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21 iunie 2009.
Procurorii susţin că scopul urmărit a fost acela ca, în locul persoanelor alese în funcţia de consilier local sau judeţean, să ajungă alte persoane agreate de Florin Ţurcanu.
Reclamante în dosar sunt Cristina Bahrin, fost vicepreşedinte al Consiliului judeţean Botoşani şi Aurelia Aroşoaie, fost consilier judeţean, ambele date afară de către Florin Ţurcanu din funcţiile deţinute, prin comiterea falsurilor pentru care este trimis în judecată.
Dosarul a fost înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în ianuarie 2011 sub nr. 93/1/2011 şi a avut mai multe termene de judecată. După ce în iunie 2012 Ţurcanu a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, dosarul său a fost trimis spre judecată la Judecătoria Botoşani, care a devenit competentă prin pierderea de către Ţurcanu a calităţii de deputat.
Primul termen de judecată s-a consumat în 23 ianuarie 2013, când lui Florin Ţurcanu i s-a luat interogatoriul. După acest termen s-a mai consumat unul fără a aduce ceva nou.
Se pare că ceva scârţâie în acest dosar iar procurorul de şedinţă n-are tragere de inimă să susţină rechizitoriul întocmit de către colegii lui de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ Bucureşti.
Ceva ar putea fi la mijloc. De exemplu, la nunta lui Florin Ţurcanu cu Roxana care a avut loc la un hotel-restaurant din Suceviţa, a participat şi familia Calimandruc, el şef la Garda Financiară Botoşani, ea procuror la DNA. Deocamdată nu avem un raport de cauzalitate între prezenţa soţilor Calimandruc la nuntă şi judecarea dosarului şi sperăm că nici un nu va exista aşa ceva.
În schimb, liberalul Mircea Calistru, la acea vreme secretar în Biroul Permanent Judeţean, care cunoaşte cum Ţurcanu a comis acele falsuri şi care n-a fost audiat de anchetatori, s-a arătat dispus să fac un serial televizat cu mărturiile sale despre activitatea lui Florin Ţurcanu ca preşedinte al PNL Botoşani.
Dacă nu cumva Calistru se va răzgândi, îi voi oferi lui Florin Ţurcanu această surpriză care ar pute ajuta la soluţionarea mai rapidă a dosarului.

written by Ioan Rotundu


One Response to “O surpriză în serial pentru Florin Ţurcanu”

  1. 1. jan Says:

    jos turcanu .mitocanu

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia