Apr 04

Tot mai mulţi botoşăneni sunt nemulţumiţi de modul în care se comportă poliţiştii comunitari. Ei susţin că aceştia au un comportament abuziv, privesc persoana cu superioritate, vorbesc necivilizat, nu intervin atunci când situaţia stradală o cere. Mai mult, sunt multe bunuri publice care sunt distruse la vreme de noapte, multe coşuri de gunoi, fără ca prezenţa acestor poliţişti să se facă simţită.
Mai nou, pentru că poliţiştii comunitari n-au cunoştinţe de specialitate în domeniul întocmirii proceselor verbale de contravenţie, aceste documente au fost anulate în instanţa de judecată iar acolo unde a fost cazul, poliţiştii comunitari au fost obligaţi la plata unor daune.
Cele mai frecvente situaţii s-au înregistrat în întocmirea proceselor verbale de contravenţie în situaţiile de ridicare a autoturismelor de către societatea HRS. Pentru că procesele verbale au fost completate necorespunzător sau amenzile aplicate abuziv, judecătorii i-au pus pe poliţişti la plata sumelor pe care posesorii de autoturisme le-au achitat firmei HSR.
Nu puţini au fost poliţiştii care s-au trezit cu reţineri din leafă pentru că n-au ştiut cum să întocmească un proces verbal de ridicare a maşinii sau cum să aplice Regulamentul de ridicare a autoturismelor parcate în locuri nepermise.
Cu toate acestea, deşi au leafă mică, poliţiştii comunitari nu s-au plâns de obligarea lor la plata unor daune. Firesc se pune întrebarea de unde-şi completează ei veniturile, din ce surse suplimentare?
Istorica vorbă a domnitorului Lăpuşneanu rămâne valabilă: „proşti, proşti dar mulţi!” O împuţinare a or n-ar fi nicio pagubă. Doar în ciuperci!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Proşti, proşti dar mulţi!”

  1. 1. iulian Says:

    la 77 de ani, in noaptea de marti spre miercuri a murit actorul boris perevoznic, fost director al teatrului mihai eminescu in perioada 1990-1993.inmormintarea va avea loc simbata la cimitirul pacea din botosani. dumnezeu sa te ierte nasule!cristi dimofte

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia