Apr 05

În fiecare comunitate pot să apară şi indivizi care ţin neapărat să facă notă discordantă, să se evidenţieze prin ceva faţă de toţi ceilalţi. Astfel de oameni, trăsniţi după unii, cu maladii psihice după alţii, apar din când în când în atenţia publică, stârnind senzaţie şi adunând zâmbete de compătimire.
Să ne amintim de perioada când juristul de la Spitalul judeţean Botoşani, Victor Niţu, nu rata nicio alegere pentru Preşedinţia României ca să nu se înscrie şi el în cursă. Nu-l cunoştea nimeni dar nici n-avea importanţă. Unii îl priveau cu admiraţie, alţii cu îngăduinţă.
Bolnav de diabet, ca mulţi dintre noi, Niţu susţinea la un moment dat că el a descoperit o metodă de tratare a diabetului care conduce la vindecare definitivă. „Descoperirea” sa, nevalidată ştiinţific, a stat o perioadă în atenţia publică datorită mediei locale, după care s-a aşternut tăcerea.
De-o bucată de vreme Niţu s-a liniştit. Locul său a fost luat de un alt trăsnit care aspiră la putere. Este vorba de dorohoianul Ioan Domonco. Profesor la bază, Domonco este şi un personaj politic pitoresc.
Membru al PSD Dorohoi, el s-a remarcat prin depunerea unor candidaturi la funcţii în partid. A candidat la preşedinţia PSD  împotriva lui Geoană. A generat un întreg scandal, mai bine zis panaramă. Cei din Organizaţia PSDD Dorohoi l-au suspendat din partid ca să nu poată candida dar nu l-au putut opri. I-au invalidat candidatura cei adunaţi la Congresul PSD. Geoană a scăpat de Domonco dar i-a suflat funcţia Victor Ponta.
După isprava de la Bucureşti, Domonco a candidat şi la preşedinţia PSD Botoşani, împotriva lui Gheorghe Marcu. Altă panaramă care a stârnit deliciul presei. Nu l-a luat nimeni în serios dar omul şi-a făcut datoria şi a candidat.
S-a refugiat o perioadă în funcţia de preşedinte al UNPR, făcând o combinaţie cu Constantin Conţac. Nu i-a ieşit nimic care să-l propulseze pe vreo funcţie mai înaltă. A concurat pentru funcţia de inspector şef adj, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani. A candidat şi atât!
Acum a apărut din nou în centrul atenţiei publice prin depunerea candidaturii să participe la concursul de director al Direcţiei Judeţeane de Cultură. Concurează împotriva actualului director Dănuţ Huţu. După 12 aprilie, data desfăşurării concursului la Bucureşti, nu vom mai auzi o perioadă de el. Poate la anul, cu ocazia alegerilor prezidenţiale va candida în locul lui Victor Niţu. Să aibă şi judeţul Botoşani mândria că a dat ţării un candidat la prezidenţiale.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia